Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, terör örgütüyle mücadelede Türkiye’ye yardımcı olmak için ABDnin elinden gelen her şeyi yaptığı konusunda tatmin olmadığını söyledi.

ABD’nin bağımsızlığının 230. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde verilen resepsiyona ev sahipliği yapmak üzere İzmir’e gelen Wilson, soruları cevaplandırdı. Türkiye’nin İran konusundaki tavrının ‘’çok güçlü ve net’’ olduğunu ifade eden Wilson, ABD’nin de aralarında bulunduğu uluslararası toplumun İran’dan beklentilerinin bilindiğini kaydetti. İran’ın yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini, nükleer programına son vermesi, uluslararası kurumlarla işbirliği yapması ve müzakerelere katılmasının istendiğini ifade eden Wilson, ‘’Eminim ki, Dışişleri Bakanı Gül’ün ziyaretinde ilettiği mesajlar da bu yönde olmuştur. Türkiye’nin uluslararası toplumla aynı doğrultuda, doğru yerde durarak mesaj verdiğine eminim’’ diye konuştu.

Gül’ün ziyareti öncesinde ABD Büyükelçiliği ve Washington ile Dışişleri Bakanlığı arasında temasların olup olmadığının sorulması üzerine Wilson, ‘’Başta biz olmak üzere, BM Güvenlik Konseyindeki ülkeler ve bunlara ek olarak Almanya, bu ziyaret ve gelişmeler konusunda Türkiye ile defalarca temaslarda bulunduk’’ dedi. Büyükelçi Wilson, Türkiye-ABD ilişkilerinin bugünkü durumunun sorulması ve Türkiye’nin, terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki faaliyetlerinin durdurulması yönünde ABD’den beklentileri olduğunun hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: ‘’Türkiye-ABD ilişkileri son bir yılda gözle görülür ölçüde gelişme göstermiştir. Bu gelişme de Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey ziyaret ile yansımasını bulmuştur. İran, Irak, Ortadoğu barışı ve Türkiye’nin AB üyeliği süreci ve birçok başka konuda işbirliğimiz ve birlikteliğimiz sürüyor. Elbette üzerinde çalışmamız gereken daha birçok konu var. Türkiye’nin PKK ile mücadelesine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi, ABD’nin yapabileceği her şeyi yaptığı konusunda tatmin olmuş değilim. Bazı ilerlemeler kaydettik, yapmamız gereken şeyler var, Riceda Nisandaki ziyaretinde bu konuya değinmişti.’’

/ İZMİR

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in gözü döndü

  Filistin tedbir alıyor

  ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

  Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

  İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

  ABD: Gül arabulucumuz değil

  2 Amerikan, 2 İngiliz askeri öldü

  İsrail Türkiye’den yardım istedi

  Saddam Anfal’dan da yargılanacak

  Nakşibendi türbesinde Kur’ân ve duâ sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004