Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

Hollanda Hükümeti, İslam karşıtı tutum ve söylemleriyle tanınan Somali asıllı eski milletvekili Ayan Hirsi Ali’ye, sahtekarlık yaptığı ve yalan söylediği için geri aldığı vatandaşlık hakkını tekrar vermeyi kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulunun dün akşam bu amaçla yaptığı ve gece geç saatlere kadar süren toplantıda uzlaşmaya varıldığı ve Liberal Partili eski milletvekili Ayan Hirsi Ali’nin vatandaşlık hakkını koruyabilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Azınlıklar Politikası ve Uyum Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Hirsi Ali’ye vatandaşlık hakkının tekrar verilmesi, Mecliste beliren siyasi iradenin etkisiyle benimsendi.

Asıl adının Hirsi Magan olmasına karşılık Ayan Hirsi Ali olarak yalan beyan ettiği adının da, büyük babasının adı olması ve bunun da Somali yasalarına göre mümkün görülmesi nedeniyle kabul edilebileceği görüşünün ağır bastığı ifade edildi. Hollanda yasalarına göre, vatandaşlık başvurusu sırasında yalan söylediği öğrenilen kişilerin vatandaşlık hakkı derhal iptal ediliyor.

Verilen bilgiye göre, bugüne kadar bu bağlamda 60 dolayında yabancının vatandaşlık hakkı geri alındı. Hirsi Ali’nin 1990’lı yıllarda mülteci statüsü ve daha sonra Hollanda vatandaşlık hakkı alırken isim, doğum tarihi ve geçmişiyle ilgili yalan söylediği ortaya çıkınca hükümet geçen ay vatandaşlık hakkını derhal geri çekmişti. Vatandaşlık hakkının geri çekilmesiyle milletvekilliği de düşmüştü.

Bir televizyon programının gündeme getirmesi ve ilgili bakanlığın da araştırmasıyla mülteci statüsü alabilmek için yalan söylediği ve resmi başvurularında bilgi sahtekârlığı yaptığı ortaya çıkarılan Hirsi Ali’ye Temsilciler Meclisi ise sahip çıkmıştı. Genel Kurulda yapılan tartışmalarda, siyasî partilerin büyük çoğunluğu hükümetin bu konudaki kararını gözden geçirmesi ve Hirsi Ali’nin vatandaşlık hakkını koruyabilmesi yönünde görüş bildirmiş ve bu amaçla hükümete yeni bir kararla gelmesi için altı hafta süre tanınmıştı. İslâm karşıtı tutum ve söylemlerine bağlı olarak Hollanda’da ve öteki Batı ülkelerinde yıldızı sürekli parlayan Somali asıllı eski Milletvekili Ayan Hirsi Ali’nin vatandaşlık hakkının geri alınması ve milletvekilliğinin düşmesiyle eş zamanlı olarak, ABD’de Başkan George Bush’a yakınlığı ile bilinen The American Enterprise Institute (AEI) adlı düşünce kuruluşunda çalışmaya başlayacağı da açıklanmıştı.

/ AMSTERDAM

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in gözü döndü

  Filistin tedbir alıyor

  ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

  Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

  İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

  ABD: Gül arabulucumuz değil

  2 Amerikan, 2 İngiliz askeri öldü

  İsrail Türkiye’den yardım istedi

  Saddam Anfal’dan da yargılanacak

  Nakşibendi türbesinde Kur’ân ve duâ sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004