Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: İttifakımız milletledir

Rahşan Ecevit’in, “sağlı-sollu ittifak” çalışmaları çerçevesinde görüştüğü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “İttifakımız milletle yapılan ittifak çerçevesinde olacaktır. Ama biz siyasette medenî diyaloglarla, siyasî nezaket çerçevesi içerisindeki her türlü görüşmeden yanayız” diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Siyaset, korkular üzerine inşa edilemez. Sürekli rejim tehlikesi varmış ve bu rejim tehlikesinin sebebi de iktidar partisiymiş şeklindeki bakış açısı bizim dışımızda olan bir bakış açısıdır’’ dedi.

DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, ‘’sağlı-sollu ittifak’’ çalışmaları çerçevesinde DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı ziyaret etti. Ağar, Rahşan Ecevit’i uğurladıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rahşan Ecevit ile görüşmesinde bilinen görüşlerini tekrarladıklarını kaydeden Ağar, DYP’nin merkez sağın temel koordinatları dışında politika yapmasının söz konusu olamayacağını, bu politikanın temelinde milletin gösterdiği istikametin bulunduğunu ifade etti. ‘“İttifakımız milletle yapılan ittifak çerçevesinde olacaktır. Ama biz siyasette medeni diyaloglarla, siyasî nezaket çerçevesi içerisindeki her türlü görüşmeden yanayız’’ diyen Ağar, Türkiye’de siyasetin normal mecra içerisinde bütün meselelere çözüm bulacak kadar olgun olduğunu dile getirdi. Ağar, şöyle devam etti:

‘’Belki lâfın arasında geçen mutabakat falan söz konusu olmadı. Diyalog başka bir şeydir, mutabakat başka bir şeydir. Meselelere farklı şekilde bakıyoruz. Siyaset, korkular üzerine inşa edilemez. Sürekli rejim tehlikesi varmış ve bu rejim tehlikesinin sebebi de iktidar partisiymiş şeklindeki bakış açısı bizim dışımızda olan bir bakış açısıdır. Biz herkesin cumhuriyetin temel ilkeleri üzerinden siyaset yaptığına inanıyoruz ve bu da kimsenin zimmetinde değildir. Toplumun tümünün sahip olduğu bir değerdir ve biz değerler üzerinden siyaset yapılmasını uygun görmüyoruz. Milletin cumhuriyete olan sevgisi, sahipliği siyasal elitlerin çok üstünde. Onun için cumhuriyetin milletin dışında koruyuculara ihtiyacı olmadığını hep birlikte görmemiz lazım. Hepimiz milletiz, hepimiz bu toprağın içerisindeyiz ve böyle bir ayırımın hiç doğru olmadığını düşünüyoruz.’’

Yeni Asya / ANKARA

01.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasî bedeli ağır olur

  Rehn’den sonra Vanhanen de uyardı

  Tutuklu vaiz: Arslan dengesiz bir tipti

  Erdoğan’dan Filistin trafiği

  Bu zulmü durdurun

  Ağar: İttifakımız milletledir

  Dışişleri Bakanı Gül, ABD yolcusu

  Ağır bilânço: 108 ölü

  Evcil’in şirketleri TMSF’nin denetiminde

  Bingöl’de hain saldırı: 2 şehit, 5 yaralı

  Arınç: ‘Bizimkisi günübirlik aşk değil’

  Yüce Divan, Güler’i dinleyecek

  G8’li çocukların gündemi yoksulluk

  Kâğıthane’de olaysız yıkım

  Isparta’dan İran’a direkt uçuş imkânı

  Şırnak’ta ilk beyin ameliyatı

  Taksim-Kabataş hattı açıldı

  Oltayla balık avı yasağı kalktı

  Yaz okulu uyarısı

  Zayıflamak isterken gören gözünüzden olmayın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004