Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Bize kimse diz çöktüremez”

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, bazı Amerikalı politikacıların hatalı davrandıklarını, bunun da ABD ile yapıcı görüşmeler yapılmasını önlediğini söyledi.

Ahmedinecad, Alman ‘’Die Welt’’ ve ‘’Berliner Morgenpost’’ gazetelerinde yayımlanan ve Amerikan ‘’Washington Post’’ gazetesine verdiği ifade edilen demeçte, bazı Amerikalı politikacıların kendilerini küçümsediğini belirterek, ‘’Nükleer kriz ile ilgili olarak İran’a baskı yapabileceklerini düşünüyorlar, ancak yanılıyorlar’’ dedi. Amerikan yönetiminin yanlış politikalarından dolayı bu ülkeye karşı duyulan nefretin gün geçtikçe arttığını ifade eden Ahmedinecad, bunu istemediklerini, bu nedenle ABD Başkanı George Bush’a da samîmî bir mektup gönderdiğini söyledi.

Ahmedinecad, Filistin halkının yaşam hakkı olduğunu, ancak bazı Amerikalı politikacıların kendi çıkarlarından dolayı ‘’siyonistleri’’ destekleyerek Filistin halkının yok edilmesine göz yumduğunu ileri sürdü. İsrail’i gerçekten haritadan silmek isteyip istemediğine ilişkin soruya karşılık da Ahmedinecad, ‘’Ortadoğu’daki duruma bir bakın: 60 yıl boyunca savaş ve sürgün. Bir gün barış içinde geçmedi. Sorunu kökünden çözmeliyiz. Günümüzde bu ülkede, kökleri olmayan insanların hakimiyeti var’’ dedi. Ahmedinecad, ‘’Gelecekte de Hamas gibi terör örgütlerini desteklemeye devam edecek misiniz?’’ sorusuna da ‘’Hamas’ın terör örgütü olduğunu söylüyorsunuz. Hamas kendi topraklarında, kendi ülkesinde faaliyet gösteriyor. Neden terör örgütü diyorsunuz ki? ABD de işgal edilse ve Amerikan halkı direniş gösterse Amerikalılara terörist mi diyeceksiniz?’’ şeklinde cevap verdi.

İran’ın barışçı ve zengin kültüre sahip bir ülke olduğunu kaydeden Ahmedinecad, Amerikan yönetiminin kuklası olduğunu iddia ettiği Şah Rıza Pehlevi’nin de ülkeyi geriye götürdüğünü öne sürdü.

/ BERLİN

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert, Suriye’ye kapıyı kapattı

  İsrail yüzde 90 çekildi

  Bush yönetiminde terör ikilemi

  Cherie, Blair’in rakibine dayanamadı

  “Bize kimse diz çöktüremez”

  Suudlular ‘Olmert görüşmesini’ yalanladı

  Bin Ladin ölmemiş

  Rusya, İran’a ültimatoma karşı çıktı

  Karzai: Medreseler kapatılsın!

  Müşerref: Saldırmasın diye ABD’yi destekledik

  Irak’ta darbe girişimi

  Afganistan Iraklaşıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004