Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush yönetiminde terör ikilemi

Amerikan gizli servislerinin başkanı John Negroponte, Irak’taki savaşın yeni kuşak teröristler yetiştirdiğini kabul etmekle birlikte teröre rağmen ABD’nin daha güvende olduğunu söyledi.

Negroponte, ABD’nin bugün 2001’dekinden daha çok tehlikede olduğu yönündeki bir gizli raporun basına sızmasından sonra yaptığı açıklamasında, ülkenin tehlikelere daha açık hale geldiğini yalanlayarak Irak savaşının ABD’deki güvenliği iyileştirdiğini savundu. New York Times gazetesi, Irak savaşının başından bu yana uluslar arası terörizmle ilgili ilk Amerikan istihbarat değerlendirmesinde, Irak savaşının terörizmi körüklediği ve “yeni bir İslâmcı radikaller kuşağı” doğurduğu bilgisinin yer aldığını yazmıştı. Adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırılan haberde, “Ulusal İstihbarat Değerlendirmesi” raporunun nisan ayında tamamlandığını ve raporda “İslâmî radikalizmin dünya çapında hızla arttığı, Irak savaşının cihad ideolojisinin yayılmasında bir neden olduğu” ifadesi yer almıştı. Raporda, ABD için tehdidin arttığının belirtilmediğini söyleyen Negroponte, ‘“Çok daha dikkatli ve çok daha iyi hazırlıklı olduğumuz açık. İşte bu yüzden, hiç endişe duymadan çok daha güvende olduğumuzu söyleyebiliyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow da gazetecilerin Irak savaşının terörizmi artırdığına dair gizli rapora ilişkin sorularına cevap verirken “Raporda Irak’tan başka birçok etkenin cihadçıları beslediği belirtiliyor” demişti. Bu arada, Amerikan yönetimi, Irak’ın “terörü besleyen faktörlerden biri olduğunu” kabul etti. Beyaz Saray sözcülerinden Tony Snow, Greenwicht şehrinde gazetecilerin Irak savaşının terörizmi artırdığına dair gizli rapora ilişkin sorularına cevap verirken, “Raporda Irak’tan başka birçok etkenin cihadçıları beslediği belirtiliyor” dedi.

Sözcü, “Raporda, Irak’taki cihadçıların başarısızlığa uğratılması halinde bunların sayısının azalacağı da vurgulanıyor” ifadesini kullandı. Snow, raporun “Başkan George Bush’un söylediklerinden başka bir şey içermediğini de” söyledi.

/ WASHINGTON

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert, Suriye’ye kapıyı kapattı

  İsrail yüzde 90 çekildi

  Bush yönetiminde terör ikilemi

  Cherie, Blair’in rakibine dayanamadı

  “Bize kimse diz çöktüremez”

  Suudlular ‘Olmert görüşmesini’ yalanladı

  Bin Ladin ölmemiş

  Rusya, İran’a ültimatoma karşı çıktı

  Karzai: Medreseler kapatılsın!

  Müşerref: Saldırmasın diye ABD’yi destekledik

  Irak’ta darbe girişimi

  Afganistan Iraklaşıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004