Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Asya- Avrupa arasında bir sergi

İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali kapsamında, Haluk Çobanoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı “Şehir Hayali, Hayali Şehir” sergisi, İDO’nun tahsis ettiği Ahmet Yıldırım şehir hatları vapurunda her gün Asya ile Avrupa arasında seyahat ediyor. İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali’nin alternatif mekânlarından biri de şehir hatları vapurları oldu. Bienal kapsamında ve Haluk Çobanoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen “Şehir Hayali, Hayali Şehir” sergisi, İDO’nun tahsis ettiği Ahmet Yıldırım şehir hatları vapurunda, her gün Asya ile Avrupa arasında seyahat ediyor.

İstanbul Boğazı’nı dikine arşınlayan Ahmet Yıldırım vapurundaki sergi, pratikte zaman-mekân farklılığını ortadan kaldırıyor ve her yolcuyu adeta serginin “doğal” izleyicisi konumuna getiriyor.

Sergideki eserler, bir şehri hayal ederek göçenleri, şehir hayali peşinde koşanları, şehir hayalinde kaybolanları ve “masal” şehirleri dile getiriyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden şehrin kaosu ve büyüsü üzerine bir aşk, güzelleme, ret, şaşkınlık, korku içeren ve “şaşırtmayan” fotoğraf öykülerinin oluşturduğu çalışmanın hedefi, büyük bir çoğunluğu sergi salonlarının müdavimi olmayan şehir sakinlerine gezici bir sergi sunmak.

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suskun Ortadoğu’ya “Blokaj” yaptılar

  41 bin 550 Osmanlı vakfı var

  Asya- Avrupa arasında bir sergi

  Türkçeye özen gösterelim

  TCDD 150. yaşını “Karagöz”le kutladı

  “Hak”lı karikatürler

  Çalıştay’da “baskı” var

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004