Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçeye özen gösterelim

TBMM Başkanı Bülent Arınç, herkesin, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Türkçeyi yabancı kelimelerin istilasından koruyarak, doğru ve güzel kullanmaya özen göstermesi gerektiğini bildirdi. Arınç, 74. Dil Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda, asırlar boyu sürekli gelişen Türkçenin, zengin muhtevasıyla dünyanın en köklü ve en çok konuşulan dilleri arasında yer aldığını belirtti. Arınç, “Dilimizin bu denli yaygın olması, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin çeşitliliğini ve zenginliğini ortaya koymaktadır” dedi.

İnsanların birbirleriyle iletişiminin temel aracı olan dilin, kültürler arası diyalog, dostluk ve barış köprülerinin kurulması için de vazgeçilmez role sahip olduğunu vurgulayan Arınç, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Toplumlararası iletişimin baş döndürücü bir hız kazandığı günümüzde, Türkiye’nin uluslar arası alanda etkin bir şekilde yer almasında, dilimizin yaygınlaştırılması da büyük önem taşımaktadır. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ve en kıymetli hazinemiz olan Türkçemizi, yabancı kelimelerin istilâsından koruyarak, doğru ve güzel kullanmaya herkes özen göstermelidir.”

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suskun Ortadoğu’ya “Blokaj” yaptılar

  41 bin 550 Osmanlı vakfı var

  Asya- Avrupa arasında bir sergi

  Türkçeye özen gösterelim

  TCDD 150. yaşını “Karagöz”le kutladı

  “Hak”lı karikatürler

  Çalıştay’da “baskı” var

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004