Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

EVRENSEL HUKUKLA BULUŞALIM

Olli Rehn’in, “TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi ya da tamamen yasadan çıkarılması gerektiğini’’ söylemesiyle ilgili soru üzerine, Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını evrensel hukuk talepleriyle örtüştürmek durumunda olduğunu belirten DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhuriyetin korkacağı birşey bulunmadığını belirterek, “Cumhuriyet hiç kimseden, sözden, kitaptan korkmaz. Burada aslolan, Türkiye’nin ihtiyaçları ile evrensel hukuk arasındaki örtüşmeyi başarabilmektir” dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhuriyet’in korkacağı hiçbir şey bulunmadığını vurgulayarak, ‘’Cumhuriyet, hiç kimseden, sözden, kitaptan korkmaz” dedi. Partisinin Bursa il teşkilâtınca Özgen Çay Bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Ağar, burada yaptığı konuşmada, AKP iktidarının, ‘’çiftçi, esnaf, emekli, sanayici ve milyonlarca işsizin umudunu boşa çıkardığını’’ söyledi. Türkiye’de son bir aylık dönemde yaşananların herkes tarafından görüldüğünü anlatan Ağar, şöyle konuştu:

TEK ÖLÇÜ DEMOKRASİ

‘’Yönetemeyen bir hükümetin, yönetilemeyen bir Türkiye manzarası verdiği her noktada, meseleler karşısında farklılığın, olmaması lazım gelen kamu yönetimi alanında var olduğunu görüyoruz. Bizim bakış açımız, tek ölçümüz vardır; Demokrasi dışında hiçbir ölçü, Türkiye’de hakim olamaz, olamayacaktır. Türkiye’de herkes bilmelidir ki bu iktidar ile sandıkta hesaplaşmak bizim işimiz, meselemiz, yolumuz, inancımızdır.’’

‘’Kimse siyaseti, siyaset dışı yol ve metotlarla etkileme gayreti içinde olmamalıdır’’ diyen Ağar, şöyle devam etti:

‘’Vazgeçilmez cumhuriyet rejiminin tümüyle bekçisi olan 72 milyonluk dev bir Türkiye’yi, dolu dizgin gittiği seçimde, milletine tepeden bakan, miletini 2 paket makarna, 2 paket bulgur, bir çuval odun-kömürle yönetmeye talip olan bu Hükümet’in zulmünden kurtaracak olan yine milletin ta kendisidir, demokratik şuurudur, haysiyetidir, onurudur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye, kuruluşunun felsefesi gereği, anayasasında yazıldığı gibi, demokratik laik sosyal hukuk devleti çerçevesine oturtulan bir büyük kuruluşunu, bir büyük yapılanmasını, gelecekte daha sivil, daha demokrat ve daha özgürlükçü çizgide geliştirerek büyütecektir. Bunun yegane teminatı milletin bütün fertleridir. Hiç kimse milletimizin bu bakışından şüpheye düşme hakkına sahip değildir.’’ Ağar, Türkiye’de seçim zamanının geldiğini, iktidarın ise seçimden kaçtığını iddia etti.

CUMHURİYET SÖZDEN KİTAPTAN KORKMAZ

Mehmet Ağar, konakladığı otelden ayrılışında gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Ağar, Türkiye-ABD ilişkilerinin, zaman zaman dalgalanmalar göstermişse de bu coğrafyada bu ittifakın devamı olacağını ifade ederek, ‘’Bugünkü süreçte Türkiye, terörle mücadeleyi kendi inisiyatifi, iradesi ve gücüyle yürütebilecek bir noktadadır ve bu görevden, geçmişte olduğu gibi yine ikili dostane işbirliklerinin de desteğiyle başarılı şekilde çıkma potansiyeline sahiptir’’ dedi.

Ağar, AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in, TBMM AB Uyum ve Dışişleri Komisyonu üyeleriyle görüşmesinde, ‘’TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi ya da tamamen yasadan çıkarılması gerektiğini’’ söylemesiyle ilgili yöneltilen soru üzerine, Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını, evrensel hukuk talepleriyle örtüştürmek durumunda olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in korkacağı hiçbir şey bulunmadığını vurgulayan Ağar, şunları kaydetti:

‘’Cumhuriyet, hiç kimseden, sözden, kitaptan korkmaz. Türkiye, tüm bu zorlukları aşar. Türkiye’den, başka aday ülkelerden ne talep ediliyorsa onun talep edilmesi lâzım. Burada aslolan, Türkiye’nin ihtiyaçları ile evrensel hukuk arasındaki örtüşmeyi başarabilmektedir. Fransa’da bu konularda dava açma talebi ve yetkisi, cumhurbaşkanlarına verilmiştir. Türkiye de bunun yolunu bulmalıdır.’’

/ BURSA

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zorluklarınızı reformlarla aşın

  EVRENSEL HUKUKLA BULUŞALIM

  Hâlâ yapacağımız birçok şey var

  Kendimizde bir hata göremiyoruz

  Emniyet’te TESEV soruşturması

  TCG Gaziantep Lübnan yolcusu

  İHH yardımları Afganistan’da

  Adalet Bakanlığı önünde “siyah bantlı” protesto

  Tüzmen’den Fransa’ya Ermeni uyarısı

  Çin, Türkçe duâ eden oyuncak bebek yaptı

  Patrik Mutafyan’dan iftar

  Hanım hafızlar icazet aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004