Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tüzmen’den Fransa’ya Ermeni uyarısı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan tasarının Fransız parlamentosundan geçmesinin, Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) “Türk Haftası” faaliyetleri için Paris’te bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Fransa’nın Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Tüzmen, Fransa ile ikili ticaret hacminin bu yıl 10 milyar doları aşacağını belirterek, “Sayın Lagarde ile bu yılın ortalarında, Fransa ile ticaret hacmini 3 yılda 15 milyar dolara çıkarma hedefini koymuştuk. İlişkilerimiz de gayet iyi gidiyor. Bu yıl sonunda iki ülke ticaret hacmi 10 milyar doların üzerine çıkacak ancak Fransız parlamentosuna sunulan (Ermeni soykırımı yoktur) demenin suç sayılmasına ilişkin tasarının kabul edilmesi halinde, bazı sıkıntılar doğacak. Türk kamuoyu bu konuda çok hassas. Türk kamuoyunun hassasiyetini sayın Lagarde’ye de anlattım. Bu tasarının kabul edilmesi halinde Türkiye’de doğabilecek tepkinin nelere yol açabileceğini konuştuk” dedi.

Fransız bakana, Fransa parlamentosuna sunulan tasarının ne Türkiye’ye ne Fransa’ya ne de Ermenistan’a bir yarar sağlamayacağını anlattığını kaydeden Tüzmen, bu tür girişimlerin iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyceğini, bunun da ticarete yansıyabileceğini vurguladı.

Bakan Lagarde’nin de ticarette doğabilecek sıkıntılardan endişe ettiğini ifade ettiğini belirten Tüzmen, Fransız parlamentosunun “aklı selim” davranmasını istedi.

/ PARİS

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zorluklarınızı reformlarla aşın

  EVRENSEL HUKUKLA BULUŞALIM

  Hâlâ yapacağımız birçok şey var

  Kendimizde bir hata göremiyoruz

  Emniyet’te TESEV soruşturması

  TCG Gaziantep Lübnan yolcusu

  İHH yardımları Afganistan’da

  Adalet Bakanlığı önünde “siyah bantlı” protesto

  Tüzmen’den Fransa’ya Ermeni uyarısı

  Çin, Türkçe duâ eden oyuncak bebek yaptı

  Patrik Mutafyan’dan iftar

  Hanım hafızlar icazet aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004