Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kendimizde bir hata göremiyoruz

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn dün de TBMM Başkanı Bülert Arınç tarafından kabul etti. Arınç, kabulde yaptığı konuşmada, ‘’Son 40 yıldır yapılamayan bütün reformlar, 3 yıl içinde gerçekleştirildi.

Bu reformlar, AB hedefi, toplumda öylesine kabul gördü ki üyelik sürecine verilen destek anketlerde yüzde 70’in üstüne çıktı’’ dedi. Arınç, şimdi anketlerde AB’ye olan desteğin azaldığını gördüklerini belirterek, şöyle devam etti: ‘’Biz parlamento olarak kendimize bakıyoruz, ‘nerede hata yaptık?’ diye. Hükümet, kendisine bakıyor, aynı soruyu soruyor. Ama biz kendimizde bir hata göremiyoruz. Sonunda bu desteğin düşmesinin ne uyguladığı çifte standart olduğunu görüyoruz. Avrupa Parlamentosundan her gün farklı bir ses duyuyoruz. Asla akla hayale gelmeyen konuların, ilerleme raporlarına girdiğini görüyoruz. Siyasî taleplerin gerçek kritermiş gibi önümüze konduğunu görüyoruz. Yani Avrupa bize, ‘ölümü gösterip, hastalığa razı olun’ diyor. İşte bütün anketlerde desteği düşüren mesele budur.”

İyimser ayrıldı

Olli Rehn, Arınç ile görüşmesinin ardından temaslarını tamamlayarak Ankara’dan ayrıldı. Rehn, Esenboğa Havaalanında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda ne kötümser, ne de iyimser olduğunu kaydetti. AB sürecinde kararlı olmanın önemine işaret eden Rehn, bu süreçte “tren kazası” gibi bir şeyin olmayacağını, ancak Türkiye için zor bir dönem olacağını söyledi. Rehn, Türkiye’nin reformlarla bu zor süreci aşacağına olan inancını da dile getirdi.

/ ANKARA

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zorluklarınızı reformlarla aşın

  EVRENSEL HUKUKLA BULUŞALIM

  Hâlâ yapacağımız birçok şey var

  Kendimizde bir hata göremiyoruz

  Emniyet’te TESEV soruşturması

  TCG Gaziantep Lübnan yolcusu

  İHH yardımları Afganistan’da

  Adalet Bakanlığı önünde “siyah bantlı” protesto

  Tüzmen’den Fransa’ya Ermeni uyarısı

  Çin, Türkçe duâ eden oyuncak bebek yaptı

  Patrik Mutafyan’dan iftar

  Hanım hafızlar icazet aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004