Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet’te TESEV soruşturması

Emniyet Genel Müdürlüğü, TESEV tarafından hazırlanıp yayınlanan Almanak’ın ‘’kendileriyle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını’’ bildirdi. Genel Müdürlük, Polis Akademisi Başkanlığınca ilgili öğretim üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapıldığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Harp Akademisi Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada, TESEV Vakfınca yayımlanan Almanak’a gönderme yaparak, ‘’dokümanı oluşturan 22 bölümden 9’unun Polis Akademisi tarafından yazıldığı’’nı ifade ettiği kaydedildi. Aynı zamanda bir gazetede yer alan haberde Almanak’ı hazırlayan Volkan Aytar’ın ‘’Almanak için Polis Akademisinden hoca sağlamak için resmî bir talebimiz olmadı. Münferit hocalar yazdı. Bu hocalar Almanak’ta yazmak için kendi kurumlarından izin aldı’’ şeklinde bir ifadenin de yer aldığı hatırlatılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün söz konusu Almanak ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’TESEV tarafından hazırlanıp yayınlanan Almanak’ın kurumumuzla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bahse konu Almanak’ta yazısı bulunan akademi öğretim üyelerinden hiç biri, Emniyet Genel Müdürlüğümüze veya Polis Akademisi Başkanlığı’na başvuruda bulunmamış ve kendilerine yazılı veya sözlü izin verilmemiştir. Almanak’ta yazısı bulunanlar, emniyet hizmetleri sınıfından olmayıp, akademik unvanlı personeldir. Bu kişilerin Almanak’ta ortaya koyduğu fikirler, tamamen kendi şahsî görüşleri olup kurumumuzu bağlamamakta ve görüşünü yansıtmamaktadır. Konuya ilişkin olarak Akademi Başkanlığınca, ilgili öğretim üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapılmaktadır.’’

/ ANKARA

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zorluklarınızı reformlarla aşın

  EVRENSEL HUKUKLA BULUŞALIM

  Hâlâ yapacağımız birçok şey var

  Kendimizde bir hata göremiyoruz

  Emniyet’te TESEV soruşturması

  TCG Gaziantep Lübnan yolcusu

  İHH yardımları Afganistan’da

  Adalet Bakanlığı önünde “siyah bantlı” protesto

  Tüzmen’den Fransa’ya Ermeni uyarısı

  Çin, Türkçe duâ eden oyuncak bebek yaptı

  Patrik Mutafyan’dan iftar

  Hanım hafızlar icazet aldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004