Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MACAR SINAVI BUGÜN

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine, bugün7 grupta yapılacak toplam 22 maçla devam edilecek. Elemelerde (C) Grubu'nda yer alan ve ilk maçında Malta'yı, Almanya'nın Frankfurt kentinde 2-0 yenen (A) Milli Takım, gruptaki 2. maçını bugün başkent Budapeşte'de Macaristan ile yapacak. Ferenç Puşkaş Stadı'nda TSİ 20.45'de başlayacak maç, ATV'den naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı, Lüksemburg'dan Alain Hamer yönetirken, yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Francis Crelo ve Fransız Eric Castellani yapacak. Macaristan'ın da grupta 1 galibiyet ve 1 yenilgisi bulunuyor. (C) Grubu'ndaki diğer maçlarda, başkent Kişinev'de TSİ 19.00'da Moldova, Bosna-Hersek'i ağırlarken, başkent Atina'da da Yunanistan, 21.30'da başlayacak mücadelede, grubun 6 puanlı lideri Norveç'i konuk edecek.

428. MAÇA ÇIKIYOR

Türk Milli Takımı, 83 yıllık tarihinde, geride kalan 427 maçta, 147 galibiyet, 100 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 541 gol atarken, kalesinde 669 gol gördü. Milliler, son sınavında, 6 Eylül'de, cezası nedeniyle Almanya'da oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu ilk maçında Malta'yı 2-0 yenmişti.

TERİM’LE 52. MAÇ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü Macaristan maçıyla birlikte, ay-yıldızlı ekibin başında 52. sınavına çıkacak. Milli Takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 51 maçta, 25 galibiyet, 14 beraberlik, 12 yenilgi alırken, toplam 73 gol atıp, kalesinde 58 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in ikinci döneminde oynadığı 6'sı resmi, 11'i özel olmak üzere toplam 17 maçtan 8'ini kazandı, 6'sında berabere kaldı, 3'ünü ise yitirdi.

07.10.2006


 

Nihat: Ciddi olalım

A Milli Futbol Takımı'nın lejyoner oyuncusu Nihat Kahveci, günümüz futbolunda her takımın mücadele ettiğini belirterek, ''Artık büyük takım, küçük takım veya kolay maç, zor maç ayrımı kalmadı'' dedi.

Nihat, yaptığı açıklamada, artık her takımın çok koştuğunu ifade ederek, ''O yüzden bizim de çok mücadele etmemiz ve koşmamız gerekiyor. Bunun yanında bulduğumuz pozisyonu değerlendirmeli ve gol yememeliyiz. Bu şekilde maçlarımızı kazanırız'' diye konuştu. Macaristan ve Moldova ile yapımacat maçlara değinen tecrübeli oyuncu, şunları söyledi:

''Ben Moldova maçının kolay olduğunu düşünmüyorum. Yapacağımız iki karşılaşma da zor geçecek. Galip gelmek kolay değil. İlk olarak Macaristan'ı düşünüyoruz. Hedefimiz bu karşılaşmadan 3 puan almak. Macaristan'ı yenersek Moldova karşısına rahat çıkarız. Moldova'yı yeneceğimizi düşünüyorum. Deplasmanda Macaristan'ı yenmek kolay değil ama onlardan çekinmiyoruz. Bir o kadar da rakibimize saygı duyuyoruz. Ciddi olmamız gerekiyor.''

Nihat, Türk futbolunun yenilgiyi veya galibiyeti fazla abartmaması halinde istikrarı yakalayacağını söyledi. Türkiye'de elde edilen galibiyetin veya mağlubiyetin fazla abartıldığını ve verilen tepkide sınırların aşıldığını belirten milli oyuncu, ''Eleştiri her yerde oluyor. Ama önemli olan eleştirinin yapıcı olması. Villarreal için kasaba takımı deniliyor. Ama takımda dünya yıldızları var. Zengin bir kulüp. Bu nedenle başarının gelmesi normal'' diye konuştu.

Lejyoner oyuncu, son dönemde Türk basketbolcuların İspanya'ya transfer olmasının da kendisini sevindirdiğini kaydederek, ''Serkan Erdoğan ile konuşuyorduk. Ama birbirimizin maçlarını izleyemedik. Basketbolcuların başarısı beni sevindiriyor. Biz futbolda ve basketbolda yurt dışında ne kadar başarılı olursak o kadar insanın kapısı açılıyor'' dedi.

Sezon başında Real Sociedad'dan Villarreal'e transfer olan Nihat, yeni takımının aldığı kötü sonuçlar sonrası eleştirilen oyunculardan birinin de kendisi olduğunu söyledi. Real Sociedad'da takımın en güvenilen isimlerinden biri olduğunu, bu şekilde Villarreal'e transfer olduğunu vurgulayan Nihat, ''Real Sociedad'daki kredimle Villarreal'e geldim. Bu nedenle eleştirilen oyunculardan biri de ben oldum. 5 maçta 7 puanımız var. Sıralamada ilk 10'un içindeyiz. Düzelme var. İyi bir kadromuz var. En kısa sürede yukarılarda olacağız. Ben Real Sociedad'a gittiğimde de zorluk yaşadım. Ama sonra takımın en güvenilen ismi oldum. Villarreal'de çok büyük yıldızlar var. Takıma adapte olmam gerekiyor. Bu da belli bir zaman gerektiriyor. İyi bir sezon başı geçirdim. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum.''

07.10.2006


 

Arda: Avrupa'ya niye gideyim ki?

Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan, kulüple sözleşmesinin sürdüğünü belirterek, ''Galatasaray Avrupa'nın en büyük takımlarından biri. Niye Avrupa'ya gideyim ki?'' dedi.

Galatasaray forması altında elde edeceği başarılar sonrasında yine de Avrupa'da oynamak isteyebileceğini dile getiren milli oyuncu, yaptığı açıklamada, ''Zamanı geldiğinde kulübüm de uygun gördüğü takdirde Avrupa'da oynamak isterim'' diye konuştu.

HAYATIM BİR ANDA DEĞİŞTİ

Genç yaşında milli olmanın gururunu yaşayan Arda, insan hayatının bir anda değişebildiğini ifade ederek, ''Sezon başında Vestel Manisaspor'da kendimi göstersem de olurdu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim her zaman genç yeteneklere şans verdiğini gösteriyor. Tabii ki insan hayatı bir anda değişiyor. Bu kadar çabuk olmasını kimse beklemiyor. Ama olmasından rahatsızlık duymadım'' ifadesini kullandı.

07.10.2006


 

LİG A'DA BU HAFTA

7 Ekim Cumartesi: 16.00 Malatyaspor-İstanbul B.B.

8 Ekim Pazar:

15.00 Samsunspor-İstanbulspor

15.00 G.Birliği OFTAŞ -Mardinspor

15.00 Karşıyaka-Eskişehirspor

15.00 Uşakspor-Orduspor

15.00 Kasımpaşa-Diyarbakırspor

15.00 Elazığspor-Altay

15.00 Gaziantep B. B.-Akçaabat Sebat

9 Ekim Pazartesi:

20.00 Kocaelispor-Türk Telekom

07.10.2006


 

Efes, ABD'de 2 NBA takımı ile oynayacak

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) davetlisi olarak Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla iki hazırlık maçı yapacak Efes Pilsen, bugün ABD'ye gidecek.

NBA ile Avrupa Basketbol Ligler Birliği (ULEB) arasında yapılan anlaşma doğrultusunda gerçekleştirilecek organizasyonda Efes Pilsen, ilk maçta 10 Ekim Salı günü takımlarından Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Lacivert-beyazlılar, daha sonra Oakland'a geçerek 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece bir diğer NBA takımı Golden State Warriors ile ikinci hazırlık maçını yapacak. Türk basketbol tarihinde en çok şampiyon olan, Avrupa'da kupa kazanan ilk ve tek takım olarak tarihi başarılarla dolu Efes Pilsen, NBA'de yapacağı maçlarla bir ilke daha imza atacak.

07.10.2006


 

Süleyman: Beşiktaş teklifte bulunmadı

Denizlispor'un başarılı file bekçisi Süleyman Küçük, Beşiktaş'ın kendisine talip olduğu yönündeki haberlere sevindiğini ancak sözkonusu kulüpten resmî teklif almadığını söyledi.

Süleyman, "Bu haberler benim açımdan sevindirici ama Beşiktaş'tan herhangi bir teklif gelmedi. Ben de sadece gazetede çıkan haberleri okudum" şeklinde konuştu. Menajer Can Çobanoğlu'nun Denizlispor'dan ayrılmasını da değerlendiren Süleyman, bunun kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Süleyman, "Can ağabey bize geçen sene geldi ve çok iyi işler yaptı. Organize işler konusunda çok usta olduğunu gösterdi. Çok iyi bir dosttu ama bunlar futbolun içinde olan şeyler" dedi.

07.10.2006


 

G.Saray TV 1 ay içinde açılıyor

Galatasaray da artık kendi özel televizyon kanalına kavuşuyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Galatasaray TV'yi hayata geçirmek için artık gün saymaya başladı.

Yöneticiler, taraftarlarına kulüple ilgili güncel haberleri ve gelişmeleri aktarıp, olayları daha iyi bir şekilde ulaştırarak, Galatasaraylılık olgusunu pekiştirmek amacıyla kurduğu TV için Doğan Grubu ile anlaşmaya vardı. Galatasaray TV, en geç 1 ay içinde resmen yayına başlayacak.

07.10.2006


 

Jefferson: Hedef millî takım kalesi

Trabzonspor'un Brezilyalı kalecisi Jefferson, artık kendisine yapılan eleştirilere kulak asmadığını belirterek, "Çünkü hayallerim ve rüyalarım çok büyük. Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korumak istiyorum" dedi.

Trabzonspor'da sürekli tartışılan ancak son haftalarda gösterdiği performansla kalede güven vermeye başlayan Brezilyalı kaleci Jefferson, özelikle Ziya Doğan'ın takımın başına gelmesinden sonra iyi bir çıkış yakaladığını söyledi. Geçen sezondan bu yana yapılan transfer haberlerinden etkilendiğini gizlemeyen kaleci Jefferson, yapılan transfer haberlerini kaleciler üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu, ancak yapılan eleştirilere artık kulak asmadıklarını kaydetti.

07.10.2006


 

Abdi İpekçi Salonu yenileniyor

Beko Basketbol Ligi maçlarının yanısıra Avrupa Ligi karşılaşmalarına evsahipliği yapacak İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, yeni sezon öncesi bakım çalışmaları yapılıyor.

Salonda zemin zımparalanarak yenileme işlemi yapılırken, tribün perdeleri ile soyunma odaları da elden geçiriliyor.

07.10.2006


 

ABD'li basketçi Fitch G.Saray'da

Galatasaray, potada ABD'li oyuncu Geralde Fitch ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Basketbol şubesi genel menajeri Recep Şen, Fitch'i NBA ekibi Houston Rockets takımından transfer ettiklerini ifade ederken, forvet mevkiinde oynayan bu oyuncunun 24 yaşında ve 1.94 metre boyunda olduğunu açıkladı.

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004