Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de peçe tartışması saldırıya dönüştü

İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un, Müslüman kadınların aktığı peçeyi çıkarmaları konusundaki uyarısının ardından, peçeli kadınlara karşı saldırılar başladı. İngiltere’de peçe takan Müslüman kadınlara yönelik şiddet olayları başladı.

Dışişleri eski Bakanı Jack Straw’ın peçe takan kadınları uyarmasının ardından başlayan olayların Liverpool şehrinde de yaşandığı bildirildi. Peçeli bir kadının saldırıya uğradığı açıklanan Toxteth bölgesindeki olayda, bir otobüs durağında saldırıya uğrayan ve ismi açıklanmayan 49 yaşındaki Müslüman kadına, hakaret ederek peçesini çekip alan saldırgan henüz yakalanamadı. Merseyside Polis müfettişi Saied Mostaghel, yaşanan bu olayı, saldırıya uğrayan kadını, aşırı derecede şoka uğratan ve üzen rezil bir davranış olarak tanımlarken, polisin bu tarz nefret içeren suçlara müsaade etmeyeceğini söyledi. Mostaghel ayrıca, Toplumumuz içinde bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğiz, bu konuyu ciddiyetle ele alıyoruz şeklinde konuştu.

Straw’ın açıklaması tepki topladı

Bu arada, Avam kamarasında grup lideri olan Straw, bölgesel bir gazetede yayınlanan makalesinde Peçe takmak isteyenlere saygı duyuyorum ama ortada bir iletişim sorunu var. Konuştuğum kişinin yüzünü göremediğimde rahatsızlık duyuyorum. Ofisime gelen peçeli kadınlardan, mutlaka yanımızda bir bayan çalışanın daha bulunmasına dikkat ederek, peçesini çıkarmasını rica ediyorum. Peçelerini çıkarırlarsa görüşmemizin daha kolay geçeceğini belirtiyorum, bunu kabul etmezlerse de saygı gösteriyorum demişti. Bu sözleri ile İngiltere gündemine oturan Jack Straw’a, İngiltere’de faaliyet gösteren birçok Müslüman dernek ve grup temsilcileri tepki gösterdi.

/ LONDRA

08.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’de peçe tartışması saldırıya dönüştü

  Bu kışı da çadırda geçirecekler

  Rumların üyeliği uluslararası hukuka aykırı

  Verheugen: AB, Ankara’ya sadece olumsuz mesajlar veriyor

  E-posta skandalı Bush’u sarstı

  Telafer’de 11 ölü

  Rice, Barzani’nin petrol saltanatına dokundurdu

  Pakistan’da esrarengiz roketler

  ‘2 yılda 4 bin Iraklı polis öldü’

  Pakistan’da Şiî aşiret lideri öldürüldü

  Suriye’de ilk özel tv kanalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004