Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yemek fabrikalarında Ramazan mesaisi

Gıda sektörünün hareketli dönem yaşadığı Ramazan’da, son yıllarda kentlerde kurulan iftar çadırları yemek fabrikalarına ‘’nefessiz’’ mesai yaptırmaya başladı.

Belediye, kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin 300-500’den 3-4 bine kadar kişiye hizmet veren iftar çadırı kurma yarışı, Ramazan’da yemek fabrikalarının iş yükünü 3-4 kat artırdı. Sabahın erken saatlerinde domates, salatalık, soğan soyarak işe koyulan fabrikalarda iftar vaktine kadar kusursuz yemek hazırlama çabası sarf ediliyor.

Günün büyük bölümünde yoğun telâşın yaşandığı işletmeler, Ramazan sebebiyle ek istihdama giderken, yemek miktarındaki artış, mekan sorunu, zamanla yarış en büyük sıkıntıları oluyor. Bir kişinin ortalama 60 kişinin karnını doyurduğu fabrikalarda en meşakkatli iş ise pirinç ayıklamak. Bir kişi yaklaşık 100 kilogram pirinç ayıklarken, 2-3 kişi 3-4 bin kişilik sofralar için saatlerce domates, salatalık ve soğan doğruyor. Ana yemekler, süslemeleriyle birlikte özenle hazırlanıyor. Tatlılar ise soğumamaları için iftar saatine yakın saatlerde sıcak şerbetleri ile buluşturuluyor.

/ ADANA

08.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mesleklere standart geliyor

  Yoksula enflasyon darbesi

  Yemek fabrikalarında Ramazan mesaisi

  Ülker’den anlamlı kampanya

  İş adamlarına sanal akademi

  Sultanzade, marka olma yolunda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004