Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim: Bizde korku olmaz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Macaristan'ı 1-0 yenmelerinin ardından, ''Skordan da oyundan da memnunum. İyi oynayıp kaybedene amorti vermiyorlar'' dedi.

Terim, bir gazetecinin yönelttiği, ''Skor 1-0 ama futboldan tatmin oldunuz mu, Gökdeniz-Hüseyin değişikliğini (gol yerim) endişesiyle mi yaptınız'' şeklindeki soruya, şöyle cevap verdi:

''Skordan da oyundan da memnunum. Bir şeyi inatla değiştirmeye, bir takım tabuları yıkmaya çalışıyorum. (Şu futbolcu burada oynar mı, onun yeri şu bölge) gibi söylemlere karşı olduğumu biliyorsunuz, ancak yetenekli oyuncuları bir arada oynatmayı istiyorum. Gökdeniz'in yorulduğunu hissettim. Hüseyin de bir orta saha oyuncusu. Bu değişiklikle pas trafiğini yükseltmeyi düşündüm.''

Futbolcularının çok çalıştığını vurgulayan Terim, konuşmasına şöyle devam etti: ''Herhalde direkten dönen top dışında pozisyon vermediler. Yalnız şunu görüyorum, üzerlerinde o kadar çok baskı var ki, buradan 3 puanlarla geçtiğimiz sürece bu baskı kalkacaktır. (Korku) kelimesinin bize uğramaması lazım. 5-6 forvet oyuncusuyla oynuyoruz. Ben, Hamit ve İbrahim'i de hücumcu olarak görüyorum. Tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Bu forvet oyuncularının da defans yapması lazım. Top rakibe geçtiğinde 10 kişi birden defansa geldi. Herkes koşacak.''

Macaristan Milli Takımı ile ilgili düşünceleri sorulan Fatih Terim, ''Macaristan, çok iyi bir takım. Norveç maçında şanssızdılar. Her zaman ciddi bir rakip. Karşılarında bugün daha çok isteyen, daha organize, disiplinli bir takım vardı'' ifadelerini kullandı. Moldova-Bosna Hersek maçının berabere bittiği ve bu sonucun kendisini daha da rahatlatıp rahatlatmadığı sorusunu ise Terim, şöyle cevapladı:

''Ben Moldova maçını rahat görmüyorum. Maç seyircisiz oynanacak. Bu bir dezavantaj, ancak onları da yeneceğiz. 9 puanı aldıktan sonra rahatlayacağız, ancak karşımızda oynama isteğinde ve oynatmayan bir takım var. Moldova karşılaşması galibiyetle tamamlandığı takdirde çok rahatlayacağız. Önümüzdeki 5 ay önemli takımlarla hazırlık maçları yapacağız. Ciddi bir hazırlık dönemi var.''

TUNCAY DAHA ÇOK KOŞACAK

A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan maçında Gökhan Zan ile Servet'in ilk kez yan yana oynadıklarının belirtilmesi üzerine, ''Benim gördüğüm kadarıyla ikisi muhteşem bir uyum içindeydiler. Bütün hava toplarını aldılar'' dedi. Tuncay ile ilgili, çok çalıştığı ve çok koştuğu yönünde yapılan bir yorum üzerine ise, Terim, ''Tuncay, daha da fazla koşacak. Biz yakın gelecekte hem yetenekli hem koşan oyunculardan kurulu bir takım olacağız. Rakibi hava topuna zorladık. Koşan bir orta sahamız vardı. Hepsi çok çalıştı. Bunu geliştireceğiz'' diye konuştu.

MİLLİLER ALMAYA'DA

Avrupa Şampiyonası eleme maçında 11 Ekim Çarşamba günü Frankfurt'ta Moldova ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı, Budapeşte'den bu kente gitti.Budapeşte Ferrhihegy Havaalanı'ndan TSİ 13.30'de hareket eden (A) Milli Takım kafilesinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yöneticiler de bulunuyor.

09.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRKLER ÇOK SAVAŞTI

  Terim: Bizde korku olmaz

  Görme engelli halterciler Avrupa ikincisi oldu

  Japonya'da Alonso kazandı

  Şampiyonluk için şansımız kalmadı

  Cavcav: Her kulüp bir hakem almalı

  Alman Millî Takımına 188 bin dolar prim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004