Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ağar’ın açılımı, AKP-DYP yakınlaşması

DYP Lideri Mehmet Ağar, Güneydoğu sorununa ilişkin ‘söylenecek en son sözü’ söyledi. Bundan sonra hiç kimse ‘bedava Kürtçülük’ yapamayacaktır. Bir dönem teröre karşı mücadelenin bayraktarlığını yapmış olan Ağar, ‘bu kanlı dönemi bitirebiliriz arkadaşlar, samimiyetinizi görelim’ demiştir.

Bana kalırsa zaten can çekişen bölücü PKK bu sözlerle tamamen bitmiştir. Ağar, AKP’ye de ‘siz adım atın, riski ben sizinle paylaşırım’ diyerek gol pasını verdi.

Şayet sözde Ermeni soykırımı yasası gündemde olmasaydı bu cümlelerin yansımaları farklı olurdu. Bu açılımı, tek başına Mehmet Ağar’ın yaptığını düşünmüyorum. Bir ‘devlet politikasını kastetmiyorum’ ama yine de belli ‘hesapların ve ince taktiklerin’ söz konusu olabileceği inancındayım. Söylenenler kadar söyleyen de önemlidir.

Kimse Ağar’ı ‘derin devletin sözcüsü’ durumuna düşürmesin ama ‘barış günlerinin geldiğini’ birilerinin söylemesi lazımdı. Bu kişi, Ağar oldu.

Bir süredir AKP-DYP yakınlaşması dikkate değerdir. Ağar’ın ‘AKP ile koalisyona’ ilişkin yaklaşımını unutmamak gerekir. Yeni dönemde dört partili bir Meclis aritmetiği olursa bazılarının zannettiği gibi ‘bütün muhalefet birleşir, iktidar olur, AKP dışarıda kalır’ tezi çok saçmadır. Böyle bir senaryo bir sonraki dönem için kimi yüzde kaç oyla iktidara getirir sizce?

Ağar, son bir yıldır bu memlekette ‘en sağduyulu ses’ haline gelmeye başladı. Nasıl bir muhalefet yapılacağının sinyallerini DYP’den alıyoruz.

Diyarbakırlı olan Tarım Bakanı Mehdi Eker’le bunları konuştuk. Eker, ‘Eğer Sayın Ağar samimiyse ve sözlerine sahip çıkar, bunların arkasını getirirse kendisini tebrik ederim’ dedi.

Akşam, 12.10.2006

İsmail KÜÇÜKKAYA

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Siyasette ‘Ağar’ rüzgârı

  28 Şubat kâbusundan kurtulmak şart

  Ağar’ı dinlemek

  Ağar’ın açılımı, AKP-DYP yakınlaşması

  Ezberleri bozdu

  Gündeme gülle


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004