Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Avrupa’dan önce bizdekiler eleştiriyor

Dışişleri Bakanı Gül, AB’den son dönemde Türkiye’nin AB reformları konusunda yavaşladığı yolunda gelen eleştirilerle ilgili olarak, “Bu moda önce içeride başladı, sonra dışarıya yansıdı. Bizim irademiz gayet açık ve seçik ortadayken, TBMM bu konuda elinden geleni yaparken, maalesef Türkiye içinde hükümet reformlar sürecini yavaşlattı, ilgisini kaybetmiş gibi söylemler başlatıldı. Bunlar belli bir süre sonra yankısını Avrupa'da buldu” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB’den de son dönemde Türkiye’nin AB reformları konusunda yavaşladığı yolundaki eleştirilerle ilgili olarak, ‘’Bu moda önce içeride başladı, sonra dışarıya yansıdı açıkçası” dedi.

Gül, Moskova’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİB) Teşkilâtının Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısından sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından Türk basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dışişleri Bakanı Gül, bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye ve Rusya’nın, Kıbrıs sorunun çözüm yerinin BM olduğuna dair görüşlerinin tamamen aynı olduğunu belirterek, ‘’Meselenin BM’den AB’ye kaydırılması gibi bir Rum taktiğini hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Rusya’nın da bu konudaki fikri, tamamen aynıdır’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, AB’den de son dönemde Türkiye’nin AB reformları konusunda yavaşladığı yolundaki eleştirilerin yapıldığının hatırlatılması üzerine de, şu karşılığı verdi:

‘’Bu moda önce içeride başladı, sonra dışarıya yansıdı açıkçası. Türkiye’de TBMM tatilini yarıda kesmiş, olağanüstü şekilde toplanmış, reform paketlerini çıkarmışken, bir bakıyoruz insanlar bunun farkında olmadan Türkiye’de reform süreci yavaşladı gibi laf ediyor. Bu üzücü bir şey. Bunların hiçbiri doğru değil. Hükümetimiz şunun farkında: AB müzakere süreci Türkiye’ye birçok şey kazandıracaktır. Bunun iki önemli ayağı var. Birincisi siyasi reform sürecinin devam etmesi, ikincisi de AB müktesebatının yani standartlarının Türk hukukuna uyarlanmasıdır. Yani kendi standartlarımızın, ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde; aklınıza ne gelirse, hayatın bütün safhalarında standartlarımızın Avrupa seviyesine yükseltilmesidir.’’ Hükümetin ve Meclisin bununla ilgili olarak gece-gündüz çalıştığını kaydeden Gül, ‘’Ayrıca siyasi reformu, AB’nin takvim vermesi için değil, kendi halkımızın hakkı olduğu için yapıyoruz. Bunun altını özellikle bir kez daha çizmek isterim. Şimdiye kadar yapılan siyasi reformların hangisini geri almak istersiniz?’’ dedi.

Bu konuda hala yapılması gerekenlerin mutlaka bulunduğunu ve bunları yapmaya devam edeceklerini de kaydeden Gül, şunları söyledi:

‘’Bizim bu irademiz gayet açık ve seçik ortadayken, TBMM bu konuda elinden geleni yaparken, maalesef Türkiye içinde hükümet reformlar sürecini yavaşlattı, ilgisini kaybetmiş gibi söylemler başlatıldı. Bunlar belli bir süre sonra yankısını Avrupa’da buldu. Bunların hiçbiri doğru değildir. Bizim gayet güçlü bir irademiz var. Bu süreci devam ettireceğiz.’’

/ MOSKOVA

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afet Batman'ı da vurdu

  Batı dünyası İslâmı yanlış tanıyor

  Çiftçi perişan

  Gül: Avrupa’dan önce bizdekiler eleştiriyor

  Kıbrıs toplantısı iptal edildi

  Mültecilerin Türkiye’yi tercih sebebi demokrasi

  Sel Mersinliye kışlık odun getirdi

  Ankara’da 40’ıncı özgürlük eylemi

  Şiddet olayları biçim değiştiriyor

  AKP’den Avrupalı liderlere dâvet

  Terörle mücadeleden kaçan AKP’li kim?

  TBMM heyeti, Yeni Zelanda yolcusu

  Yedisu’da deprem

  TÜBİTAK rahatlattı

  Yargıtay Sümerbank kararını usûlden bozdu

  Mezar taşını yanında taşıyor

  Sigara 2. yangın sebebi

  Uyanık zenginler denetime yakalandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004