Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şemsi Bayraktar: Çiftçinin zararı telâfi edilsin

Son haftalarda tüm yurdu etkisi altına alan aşırı yağışların sebep olduğu sel suları birçok ilimizde can ve mal kaybına sebep olurken aynı zamanda tarım arazilerini de sular altında bıraktı.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Muş, Van, Bitlis, Mardin, Şırnak, Mersin, İstanbul, Kilis, Antalya, Adana, Nevşehir, Hakkarî, Muğla, Aydın illerinde görülen aşırı yağışlar başta pamuk olmak üzere, kışlık buğday, patates ve sebzeler sular altında kaldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, “Suların çekilmesini takiben tarım arazilerinde oluşan zararların tesbitlerine bir an önce başlanılarak en kısa zamanda üretici zararları karşılanmalıdır. Ancak, 2090 sayılı Kanun için yeterli kaynak ayrılmaması ve geçmiş yıllarda oluşan zararlara ilişkin ödemelerin halen yapılmaması bu zararların karşılanamayacağını göstermektedir. Kalıcı çözüm üretilmesi ve yaralarının sarılması bakımından maddî kayıplarının en kısa sürede telâfi edilmesi için bu iller afet bölgesi kapsamına alınarak bütçeden gerekli kaynak aktarılmalıdır” diye konuştu. Şemsi Bayraktar, birçok ilde halen yağmurların devam etmesinin hasar tesbitlerinin yapılmasını engellediğine dikkat çekerken, “Yeni çıkarılan Devlet destekli Tarım Sigortaları Kanunu ile sel bu yıl kapsama alınmadığı için çiftçilerimizin zararları 2090 Sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilecektir. Ancak bu yasa da ihtiyaca cevap vermeyecektir” dedi.

Ahmet TERZİ / ANKARA

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta kara liste savaşı

  Misstanbul’dan san'ata destek

  İLO’dan çarpıcı rapor: Gençler yoksul ve işsiz

  Şemsi Bayraktar: Çiftçinin zararı telâfi edilsin

  Kırsal kalkınmada ‘hibe’ avantajı

  Sabancı Holding’ten Çin’e ilk adım

  Cargill, mısır alımlarını durdurdu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004