Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cargill, mısır alımlarını durdurdu

ABD sermayeli Cargill’in, Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki mısır işleme tesisinin, yargı kararları doğrultusunda Bursa Valiliği’nce faaliyetinin durdurulması üzerine Türkiye’de mısır alımlarını durdurduğu bildirildi.

Cargill Türkiye Proje ve Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, yaptığı açıklamada, faaliyeti durdurulan tesisin doğrudan ve dolaylı olarak bin kişinin ‘’ekmek kapısı’’ olduğunu söyledi.

Tesisin kapatılması üzerine 13 Kasıma kadar ücretli izne çıkarılan işçilerin Cargill’in diğer tesislerinde 2 gün dönüşümle çalıştıklarını anlatan Özbelli, tesisin faaliyetinin durdurulması yüzünden sadece işçilerin değil çiftçilerin de mağdur duruma düştüklerini öne sürdü.

Özbelli, Orhangazi’deki küçük esnafın, taşıyıcıların, Orhangazi Esnaf ve Sanayi Odası üyelerinin tamamının da ‘’infial halinde olduğunu’’ iddia etti. Gargill’in Türkiye’de üretilen mısırın yüzde 10’unu satın aldığına değinen Özbelli, tesisin faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle 30 Ekim itibariyle mısır alımlarını durdurduklarını ifade etti. Özbelli, ‘’Bu hafta başı itibariyle mısır alımlarımızı durdurduk, Türkiye’de mısır fiyatları düştü’’ dedi.

Orhangazi Mısır İşleme Tesisinin bir gecekondu olmadığını, tamamen yasal zemin üzerine, bütün izinler alınarak kurulmuş, imar izni 3 kez, üretim izni 2 kez yenilenmiş bir tesis olduğunu anlatan Özbelli, tesisin imarla ilgili bir mahkeme kararına dayanılarak idare tarafından ‘’hatalı bir kararla’’ faaliyetinin durdurulması üzerine Bursa 1. İdare Mahkemesi’ne açtıkları davanın sonucunu beklediklerini söyledi.

/ BURSA

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta kara liste savaşı

  Misstanbul’dan san'ata destek

  İLO’dan çarpıcı rapor: Gençler yoksul ve işsiz

  Şemsi Bayraktar: Çiftçinin zararı telâfi edilsin

  Kırsal kalkınmada ‘hibe’ avantajı

  Sabancı Holding’ten Çin’e ilk adım

  Cargill, mısır alımlarını durdurdu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004