Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STRATEJİK BİR ADIM

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo d’Alema, AB’nin Türkiye’ye “kapılarını açık tutması” gerektiğini söyledi. D’Alema İtalyan La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada, “AB’ye Müslüman bir ülkenin entegrasyonu, medeniyetler çatışmasına karşı stratejik bir adım olacak. Nasıl Orta ve Doğu Avrupa’nın üyeliği komünizme karşı bir adımsa” dedi. İtalyan bakan, “Avrupa’nın zorlukları ve Türkiye’nin seçimler öncesi yaşadığı sıkıntıları anlayabiliyorum. Ancak Türkiye’ye kapıları açık tutmalıyız” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ AVRUPA İÇİN

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkanı ve Paris Ticaret Odası Başkanı Pierre Simon, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdi. AB’nin, Türkiye’nin dış ticarette birinci ortağı olduğunu söyleyen Simon, “Güçlü Türkiye güçlü Avrupa’dır” dedi.

TOBB’un düzenlediği “Avrupa Birliği Katılım Süreci ve Ticaret ve Sanayi Odaları: Örnek Uygulamalar-Projeler” konulu toplantıda konuşan Pierre Simon, Türkiye’nin, Eurochambers’a 40 yıldır üye olduğunu, Türkiye ile Avrupa’nın ekonomik yapılarının paralellik gösterdiğini söyledi. Her iki tarafta da ekonomik yapının KOBİ’ler üzerine temellendiğini belirten Simon, AB’nin, Türkiye’nin dış ticarette birinci ortağı olduğunu, AB açısından ise Türkiye’nin ithalatta 7. ihracatta ise 6. sırada yer aldığını belirtti.

AB’nin 8 Kasım’da açıklayacağı ilerleme raporunda Türkiye’nin makroekonomik istikrar, enflasyondaki düşüş ve finansal alandaki ilerleme için takdir görmesinin beklendiğini söyleyen Simon, “Ekonomideki dinamizm memnuniyetle karşılanıyor ancak atıl bir kapasite de bulunuyor. Ticaretin serbestleştirilmesi, özelleştirilmelerin tamamlanması ve iş ortamının iyileştirilmesi gibi unsurların yerine getirilmesi önem taşıyor. Bu unsurlar sağlandığında, yabancı sermayede doğrudan artış olacaktır. Güçlü Türkiye’nin güçlü Avrupa olduğunu düşünüyoruz” dedi.

DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERİLMELİ

AB sürecinde herkesin daha fazla çaba göstermesi gerekeceğine dikkat çeken Simon, kendilerinin de iş dünyasının liderleri olarak Türk iş dünyasının bütünleşme sürecine hazırlanmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Sözde Ermeni soykırımını inkara ceza öngören yasa teklifinin Parlamento’da oylandığını, ancak bu oylamada üyelerin büyük bölümünün yer almadığını kaydeden Simon, iş dünyası olarak ekonomiye odaklandıklarını söyledi. Simon, “Biz, politikacılara doğru yolu göstermek için çalışmalıyız. Ticaret, barış anlamına gelir” dedi.

Kemal BENEK / ANKARA

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör, askerî tedbirle önlenmez

  STRATEJİK BİR ADIM

  Salgın hastalık uyarısı

  Sel tehlikesi geçmedi

  Yeni soğuk dalgası geliyor

  AKP’li vekil: CHP camileri samanlık ve ahır yapmıştı

  Ermeni tarihçi: Soykırım yok, tehcir var

  Emir olmadan yakalayamayız

  Yabancılar vakıf kurabilecek

  Siviller daha iradeli olmalı

  Sosyal güvenlikte açık büyüyor

  Hepimize geçmiş olsun

  Afrika’ya destek olmalıyız

  Başörtülülerden özür dilesin

  Çocuktaki deprem korkusu nasıl anlaşılır?

  Toprak suya doydu

  Yüksek gerilimde eğitim

  Bu ilçe ömre ömür katıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004