Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emir olmadan yakalayamayız

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, savcılık talimatı olmadan polisin bazı haller dışında yakalama yapamayacağını söyledi.

Çalışkan, haftalık basın bilgilendirme toplantısında YİMPAŞ ile ilgili yürütülen soruşturmalar konusundaki soru üzerine, İsviçre makamlarıyla konuyla ilgili daha önce yapılan görüşmelerde, bu şirketten başka yerlere para aktarıldığına dair bilgiler üzerine söz konusu ülkeden konu ile ilgili bilgi ve belge istenildiğini kaydetti. Çalışkan, İsviçre’den gelen bilgi ve belgelerin savcılığa aktarıldığını, savcılığın bu konuda inceleme başlattığını bildirdi. Çalışkan, bu tip suçlarda projeli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, savcının konu ile ilgili murakıplardan, uzman kurum ve kuruluş görevlilerinden yardım alabileceğini hatırlattı. İsmail Çalışkan, bundan sonra da elde edilen bilgi ve belgelerin savcılık tarafından değerlendirilebileceğini bildirdi. Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı görevinden YİMPAŞ soruşturması kapsamında alınıp alınmadığını sorulması üzerine Çalışkan, ‘’Hayır. Atamaların ne şekilde yapıldığını biliyorsunuz’’ dedi. Polisin suçüstü halleri ve gecikmesinde sakınca bulunan haller dışında kendiliğinden yakalama yapamadığını hatırlatan Çalışkan, ‘’Savcılık talimatı olmadan polis, bu haller dışında yakalama yapamaz’’ diye konuştu.

Çalışkan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in terör örgütü mensuplarıyla ilgili açıklamaları hatırlatılarak yöneltilen bir soru üzerine, terör örgütü mensuplarının topluma yeniden kazandırılması konusunda polisin her zaman çalışma yürüttüğünü kaydetti. İsmail Çalışkan, suça karışmayan örgüt mensuplarının ifadeleri alındıktan sonra hemen serbest kaldığını, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyenlerin de bu kapsamda değerlendirildiğini bildirdi. Bir soru üzerine fadeler ve güvenlik birimlerinin kendine özgü yöntemleriyle tespit edildiğini açıkladı.

/ ANKARA

04.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör, askerî tedbirle önlenmez

  STRATEJİK BİR ADIM

  Salgın hastalık uyarısı

  Sel tehlikesi geçmedi

  Yeni soğuk dalgası geliyor

  AKP’li vekil: CHP camileri samanlık ve ahır yapmıştı

  Ermeni tarihçi: Soykırım yok, tehcir var

  Emir olmadan yakalayamayız

  Yabancılar vakıf kurabilecek

  Siviller daha iradeli olmalı

  Sosyal güvenlikte açık büyüyor

  Hepimize geçmiş olsun

  Afrika’ya destek olmalıyız

  Başörtülülerden özür dilesin

  Çocuktaki deprem korkusu nasıl anlaşılır?

  Toprak suya doydu

  Yüksek gerilimde eğitim

  Bu ilçe ömre ömür katıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004