Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gaz vurgununa EPDK el attı

Akaryakıt dağıtım şirketlerine yüksek rakamlı cezalar veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şimdi de bazı doğal gaz dağıtım şirketlerini mercek altına aldı. Alınan bilgiye göre EPDK, bazı illerdeki doğal gaz dağıtım şirketlerine dönük de soruşturma sürdürüyor.

Kurul, açtığı soruşturmalar kapsamında, abonelerden ‘haksız bedeller’ aldığı tesbit edilen ESGAZ Eskişehir Şehir içi Doğal Gaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş ile HSV Kayseri Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret A.Ş’ye ceza verdi. EPDK’nın ESGAZ’a dönük açtığı soruşturmada, şirketin doğal gazın formülünde mevzuata aykırı bir düzeltme katsayısı hesaplaması yaparak, Eskişehir’de vatandaştan ve sanayiciden haksız bir bedel aldığını tesbit etti.

‘’Doğal Gazın Faturalandırmaya Esas Satış Miktarının Tespiti ve Faturalandırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’’in ilgili maddesine aykırılık nedeniyle, şirketin yazılı savunmasında öne sürdüğü hususların mevzuat ihlâlini haklı gösterecek gerekçeler olmadığına karar veren Kurul, şirkete 15 günlük süre verilmesine ve bu süre içinde mevzuata aykırılığa son verilmesini kararlaştırdı.

Buna göre ESGAZ, 2003, 2004, 2005, 2006 yıllarında doğal gaz kullanan abonelerden fazla tahsil ettiği 10 milyon YTL üzerinde bedeli ilgili mevzuat kapsamında vatandaşlara geri ödeyecek.

ESGAZ ayrıca, ‘’fazla doğal gaz bedeli tahsil edilen abonelerin listesi ve miktarının kendi internet (web) sitesinde ve doğal gaz abone merkezlerinde 120 günden az olmamak üzere ilân edecek.

Öte yandan Kurul, Kayseri Büyükşehir ile Hacılar, Mimarsinan, Hisarcık ve Kıranardı’da faaliyet gösteren HSV Kayseri Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketinin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Serbest Bölgede faaliyette bulunan doğal gaz kullanıcılarına hizmet veren iç tesisat sertifikası sahibi kişilerden ‘’OSB Altyapı Proje Bedeli’’ adı altında, mevzuatta yeri olmayan bir bedel aldığını tespit etti. Şirketin yazılı savunmasını alan Kurul, bu şirkete de ceza verilmesini kararlaştırdı.

/ ANKARA

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide kaçak sürüyor

  Özelleştirmenin kur farkı keyfi

  Yolsuzlukla mücadelede ileriye gittik

  Vorkink: Kayıt dışı Türkiye’nin önünde engel

  Dış borç haftası

  Gelirler, büyüme oranları kadar artmadı

  Piyasaların gözü ilerleme raporunda

  Gaz vurgununa EPDK el attı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004