Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakandan kayıtdışı istihdam itirafı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye’de kayıtdışı istihdamın oldukça önemli boyutta olduğunu belirterek, “Sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılmasının, kısa dönemde kayıtdışılık sorununu bir ölçüde azaltabileceği düşünülmektedir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2007 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında Başesgioğlu, Temmuz 2006’ya göre 3 milyon 1 bin 27 işçinin sendika üyesi bulunduğunu ve sendikalaşma oranının yüzde 58.21 olduğunu belirterek, toplam kamu görevlisi sayısının 1 milyon 568 bin 324 olup, bunlardan 779 bin 399’unun sendika üyesi olduğunu belirtti. Başesgioğlu, asgari ücrette 2002 yılından bugüne kadar brütte yaklaşık yüzde 112, nette ise yaklaşık yüzde 100 artış yapıldığını kaydetti. Kayıtdışı ekonominin çalışma hayatına yansıyan yüzünün kayıtdışı istihdam olduğunu; 9. Kalkınma Planı, Bakanlar Kurulu kararları ve Acil Eylem Planında, kayıtdışı istihdama yer verildiği ve önlenmesi için etkin mücadele yöntemleri önerildiğini anlatan Başesgioğlu, “Ülkemizde kayıt dışı istihdamın oldukça önemli boyutta olduğu bir gerçektir. Sosyal ve iktisadi hayatımızı yönlendiren düzenlemeler ve ülkemizin içinde bulunduğu kayıtdışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam gerçeğinden hareketle Bakanlığımızca Kayıtdışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesi hazırlanmıştır”dedi.

Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformunun, kayıtdışı istihdamının önlenmesini yakından ilgilendiren unsurları içerdiğini belirterek, “Sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılmasının, kısa dönemde kayıt dışılık sorununu bir ölçüde azaltabileceği düşünülmektedir” diye konuştu.

/ ANKARA

23.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Birlik olma zamanı

  Yırcalı: İşsizlik hâlâ tehdit unsuru

  SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tarih oluyor

  DSİ’den, 15 yeni tesis açılışı

  Esnaftan hırsızlara: Artık bizi es geçin

  Konut fiyatları yüzde 20 düştü

  ÇAYKUR bin 500 işçi alacak

  Bakandan kayıtdışı istihdam itirafı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004