Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Schröder: Kıbrıs adaletle çözülür

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, İstanbul’da yapılan 15. Kalite Kongresinin özel oturumundaki konuşmasında, “Kıbrıs konusunda âdil yaklaşım gerçekleşirse, o zaman sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum’’ dedi. Kuzey Kıbrıs’ın, yapılan referandumda tavrını ortaya koyduğunu belirten Schröder, Rum kesiminin 2004 yılında AB’ye alındığını, Kuzey Kıbrıs’ın ise pozitif yaklaşımına rağmen dışarda kaldığını hatırlattı.


Özgürlükler sınırlandırılamaz

İnsan hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Kemalizmle ilgili sözşleri sebebiyle bazı çevrelerin hedef haline gelen Prof. Dr. A

Özdemir: Türkiye, örnek bir demokrasi olabilir

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ‘Avrupa ve Siyasî İslâm’ konulu tartışma toplantısında konuşan Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi milletve


  YAŞ, haftaya toplanacak

ANKARA - Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) bu yılki ikinci olağan toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 30 Kasım Perşembe günü yapılacak.


  İrticanın tehdit olmadığı ispatlandı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TESEV tarafından gerçekleştirilen kamuoyu araştırması ile halkın irticayı tehdit olarak görmediğinin bir kez daha ispatlandığını belirtti.


  Mukaddes yolculuk başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla İstanbul’dan hacca gidecek olan 380 kişilik kafile törenle uğurlandı. Uğurlama törenine İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da katılırken, hacı adayları mukaddes topraklara gidecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadılar.


  6 aylık hacı adayı

Adıyaman’da ilk hacı kafilesi yola çıktı. Kafilenin en küçük hacı adayı ise annesinin kucağında yola çıkan 6 aylık Firdevs Kara isimli bebekti.


  Mutabakatın gereği yapılsın

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Hülya Şekerci, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 13-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği Eğitim Şûrâsı’nda ‘katsayı’ konusunda toplumsal mutabakat sağlandığını belirterek, “Hükümet artık bu mutabakatın gereği olarak katsayı uygulamasını tamamen kaldırıp sınav sistemini yeniden düzenlemeli, en azından her öğrencinin cevapladığı soru oranında puan alacağı ve istediği bölümü seçebileceği bir sistem getirmelidir” dedi.


  ÖSYM de Şûrâ'ya tavır aldı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 17. Milli Eğitim Şûrâsı’nı eleştirerek, “Açıkçası alınan kararları doğru bulmuyorum. Özelikle eğitim açısından doğru olmayan kararlar alındığını düşünüyorum” diye konuştu.


  SASON-DER’den afetzedelere yardım

Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SASON-DER) Sason’da selden zarar gören ailelere yardım elini uzattı. Sason esnafları ve dernek yöneticileri tarafından toplanan gıda ve giyim malzemeleri mağdur aileler dağıtıldı.


  Borç batağındaki belediyeler proje retemiyor

Güneydoğu’da 44 insanın ölümüne sebep olan sel baskınlarında, belediyelerin altyapı sorunu iyice gün yüzüne çıktı. Türkiye’de belediyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ise alt yapı projeleri hazırlamalarına engel oluyor.


  Güler, Gökçek’e sahip çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün BOTAŞ’a olan borcu konusunda basında çıkan haberlere son noktayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler koydu.


  Tek Adımda Hizmet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tek Adımda Hizmet” Uygulamasının Başlatılmasına ilişkin genelge yayımladı.


  Sınırda kaçaklara geçit yok

Ağrı’nın Patnos ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla giriş yapan yabancı uyruklu 39 kişi yakalandı.


  Çocuklar neden evden kaçar?

‘’Geçimsizlik, fakirlik, dayak, işsizlik, eğitimsizlik’’ gibi olumsuzlukların bulunduğu aile ortamında büyüyen çocuklar, ‘’iyi bir iş bulmak, kısa yoldan şöhrete kavuşmak, sıkıcı aile ortamından uzaklaşmak, istedikleri gibi yaşamak’’ ümidiyle ilk fırsatta evden kaçıyorlar.


  Kazananı olmayan sınav

Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan stajyer hazine kontrolörlüğü giriş sınavını kazanan çıkmadı.


  22 emniyetçiye ihraç talebi

İstanbul’daki bir akaryakıt kaçakçılığı olayına adları karışan 22 emniyet personelinin meslekten ihraç edilmesi istendi.


  Defter kapakları İngilizce istilâsı altında

Sokaklarda, iş yeri tabelalarının Türkçe’yi kirlettiği tartışılırken, çocukluğumuzda üzerinde ‘’okul defteri’’ ibaresi bulunan defterlerin yerini de sessiz sedasız ‘’notebook’’ yazılı defterler aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004