Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Borç batağındaki belediyeler proje retemiyor

Güneydoğu’da 44 insanın ölümüne sebep olan sel baskınlarında, belediyelerin altyapı sorunu iyice gün yüzüne çıktı. Türkiye’de belediyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ise alt yapı projeleri hazırlamalarına engel oluyor.

Hazırlanan altyapı projelerinin maliyetinin yüzde 25’i başvuru sahibi kuruluşlar, geri kalanı ise AB hibe fonundan karşılanıyor. AB teknik yardımlarda da maliyetin tamamını karşılıyor. Ancak belediyeler, borçlarından dolayı projelerin maliyetinin yüzde 25’lik kısmını karşılayamadığı için alt yapı projesi hazırlayamıyor.

Türkiye’nin altyapı çalışmalarına büyük önem veren AB’nin ayırdığı kaynaklar, proje olmadığından bekliyor. AB en çok yüzde 21.91 ile ekonomik sosyal uyum projeleri ile bölgesel kalkınmışlık farkının giderilmesine yönelik projelere destek veriyor. Projeler, Türkiye’nin hemen hemen tüm illerini kapsıyor. 2002 yılından bu yana Türkiye’de AB kaynaklı 117 proje devam ediyor. Bu projelerin içerisinde belediyelerin hazırladığı bir tek altyapı projesi dahi bulunmuyor. Belediyeler AB için altyapı projeleri hazırlamak yerine daha çok sosyal projeleri tercih ediyor. Hibe programı kapsamında ülke genelinde en çok proje Diyarbakır’dan yollanırken, altyapıya yönelik bir tek proje dahi yok. Uygun bulunan 253 projenin 220’si onaylanıp kabul edildi. Bölgenin diğer illerinde de durum aynı.

Mali yardımları Türkiye’nin AB’ye uyumunu hızlandırmak için kullanılan bir araç olarak görmek gerektiğini belirten Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. İnci Ataç Rosch, bu yardımların tamamının Türkiye’nin alt yapısının AB’ye uyumu için kullanıldığını söylüyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise devletin yüzde 25’lik kısmını karşılaması gerektiğini belirtti. Türkiye’de belediyelerin iç, dış, SSK ve vergi borçları sebebiyle toplam 10.2 milyar YTL borcu var. SSK borçları, 726 milyon 927.3 bin YTL; vergi borçları 117 milyon 551.7 bin YTL; iç borçları 1 milyar 855.9 milyon YTL ve dış borçlar toplamı ise 7 milyar 877.6 milyon YTL.

/ DİYARBAKIR

23.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Schröder: Kıbrıs adaletle çözülür

  Özgürlükler sınırlandırılamaz

  Özdemir: Türkiye, örnek bir demokrasi olabilir

  Tan: Dikteye müsaade etmeyiz

  YAŞ, haftaya toplanacak

  İrticanın tehdit olmadığı ispatlandı

  Mukaddes yolculuk başladı

  6 aylık hacı adayı

  Mutabakatın gereği yapılsın

  ÖSYM de Şûrâ'ya tavır aldı

  SASON-DER’den afetzedelere yardım

  Borç batağındaki belediyeler proje retemiyor

  Güler, Gökçek’e sahip çıktı

  Tek Adımda Hizmet

  Sınırda kaçaklara geçit yok

  Çocuklar neden evden kaçar?

  Kazananı olmayan sınav

  22 emniyetçiye ihraç talebi

  Defter kapakları İngilizce istilâsı altında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004