Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Verilen sözler tutulmadı

İngiliz The Economist dergisi de, "Giderek Uzayan Yol" başlıklı makalesinde, "Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki engellerin her zamankinden daha yıldırıcı bir hal aldığını" yazdı.

Bir Türk diplomatın, "Önce ellerimizi bağladılar, şimdi de bacaklarımızı bağlayacaklar" sözlerine yer verilen makalede, "AB liderlerinin önümüzdeki hafta yapacakları zirvenin Türkiye tartışmalarına sahne olacağı" belirtildi. "Sonuç ne olursa olsun, Türkiye'nin AB'nin ilk, büyük çoğunluğu Müslüman üyesi olma amacı hiç bu kadar solgun görünmemişti" ifadesi kullanılan makalede, müzakerelerin Türkiye'nin Kıbrıs Rum kesimine liman ve havaalanlarını açmayı reddetmesiyle çok kısa zamanda sıkıntıya girdiği" kaydedildi. Makalede, "6 Aralıka kadar süre tanınan Türkiye'nin buna, KKTC üzerindeki ambargolar kalkmadıkça liman ve havaalanlarının açılmayacağını belirterek cevap verdiği" belirtildi.

Makalede, "Eğer bir taviz söz konusu olmazsa çok az bir ilerleme sağlanabilir. İlişkiler gelecek baharda Nicolas Sarkozy'nin Fransa Cumhurbaşkanı olmasıyla daha da bozulacak. Zira kendisi katı bir Türkiye karşıtı" denildi. "Türkiye'nin Kıbrıs konusunda kendisini aldatılmış hissetmekte haklı olduğu" da vurgulanan makalede, "öte yandan Türkiye'nin AB tarafından fitili ateşlenen reformlar konusundaki samimiyetini göstermesi gerektiği" savunuldu.

09.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgal raporu inandırıcı değil

  Irak’ta yine sivil katliâmı

  Afganlar umutlarını yitiriyor

  Afgan-Pakistan barışının engeli terörizm

  Bush: Irak’ta yeni yaklaşım gerekli

  Irak'ta şiddet sürüyor

  Guantanamo’da işkence yer değiştirdi

  K. Kore’den müthiş iddia

  Verilen sözler tutulmadı

  Rumlardan yine tehdit

  FT: Fırsat değerlendirilmeli

  Soyer: AB hedefimiz bir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004