Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgal raporu inandırıcı değil

İngiliz Independent yazarlarından Patrick Cockburn dünkü yazısına “Temkinli sözler Irak’taki hayatın gerçek vahşetini gizliyor” başlığını attı. Yazıda, “Hazırlanan raporun, ‘gelecekte ortaya çıkabileceğinden endişe ettiği’ pek çok felaket Irak’ta zaten yaşanıyor.

Rapor, ‘kaosa doğru bir gidişat’ riskinden söz ediyor ama her ay 4 bin kişinin öldüğü Irak şimdiden kaosta. Irak Çalışma Grubu raporu hazırlamak için yaklaşık 170 kişiyle konuşmuş. Bunların arasında Tony Blair, George Bush, Iraklı liderler ve büyükelçiler de var. Ancak raporun sonuç bölümüne bakınca, Amerika’da ne Cumhuriyetçiler’in ne de Demokratlar’ın Irak siyasetini anladıkları ortaya çıkıyor. Rapor, Irak’ta uzlaşma, güvenlik ve yönetimde belirlenen hedeflere ulaşılması için Amerika Birleşik Devletleri’nin Iraklı liderlerle işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurguluyor. Ama Irak zaten siyasî olarak paramparça durumda. Raporun ortaya koyduğu tek iyi nokta, Washington ve Londra’nın, ‘Irak’ta hâlâ başarılı olunabilir’ söyleminin ne kadar boş olduğunu göstermesi” denildi.

Independent Gazetesi’nin başyazısı da aynı konuya ayrılmış. “Halen görevde olan bir başkanın ve politikasının bundan daha kötü bir raporu olamazdı” diye yazan Independent’ın makalesi şu sözlerle noktalandı: “Başkan Bush, bir kez olsun kendisinden farklı düşünen kişilerin tavsiyesini dinlese olmaz mı? Bu rapor ve getirdiği tavsiyeler, Başkan Bush’un, Amerikan tarihinin en büyük dış politika felâketlerinden bir şeyler kurtarabilmek için en iyi ve muhtemelen en son şansı”.

09.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgal raporu inandırıcı değil

  Irak’ta yine sivil katliâmı

  Afganlar umutlarını yitiriyor

  Afgan-Pakistan barışının engeli terörizm

  Bush: Irak’ta yeni yaklaşım gerekli

  Irak'ta şiddet sürüyor

  Guantanamo’da işkence yer değiştirdi

  K. Kore’den müthiş iddia

  Verilen sözler tutulmadı

  Rumlardan yine tehdit

  FT: Fırsat değerlendirilmeli

  Soyer: AB hedefimiz bir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004