Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

ABD’li ressamın cami hayranlığı

Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali kapsamında sergi açmak için bu şehre gelen ABD’li ressam, Türkiye’ye hayran kaldığını, özellikle cami motiflerini çok beğendiğini söyledi.

Festivalin ikinci gününde açılışı yapılan Uluslararası Karma Resim Sergisi’ne katılan ve ABD’nin Adana Konsolosu Eric Green’in elinden teşekkür belgesi alan ressam Laura Leiden, Türkiye’ye geldiğinde İstanbul’da iki gün konakladığını ve burada camileri gezme fırsatı bulduğunu anlattı.

Leiden, özellikle tarihi camilerdeki mimarinin etkileyici olduğunu, ülkesine dönünce cami resimleri üzerine çalışmalar yapacağını açıkladı.

“Çok etkilendim”

Cami resimleri üzerine çalışma yaparken yanlış motifler kullanmamak için gezi sırasında camilerin iç ve dış cepheleri ile ibadet edenlerin fotoğraflarını çektiğini ifade eden Leiden, şunları kaydetti:

“İlk kez çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede sergi açtım. Türkiye’yi görmeyenlerin aklında oluşan önyargının tamamen yersiz olduğunu anladım. Türkiye’ye ayak bastığım andan itibaren herkes çok sıcak ve samimi yaklaşım sergiledi. Çok iyi karşılandım, böyle bir ortam beklemiyordum. Bu beni çok etkiledi. Ayrıca, gezme fırsatı bulduğum bir kaç günde gördüğüm tarihî yapılar büyüleyici güzellikteydi. Özellikle camiler muhteşem bir mimariye sahip. Ülkeme gidince fotoğraflarımı san'atımla birleştirip tuvale dökeceğim. Camilerde Allah’a ulaşma duygusunu hissettim. Her şey çok güzel ve barış dolu.”

Leiden, daha önce çok sayıda ülkede sergi açtığını ve karma resim sergilerine katıldığını, ancak, bu ülkeler arasında Türkiye’nin farklı bir yeri olduğunu belirtti.

09.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’li ressamın cami hayranlığı

  Anadolu kültürü Avrupa turunda

  İtalya ve Almanya’daki sergiler

  Trabzon’da “İran minyatür ve el san'atları sergisi”

  Yeni 12 Eylül filmleri çekilmesin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004