Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

LİGDE İLK YARI DOSYASI

Sezonun ilk yarısında 153 maçta 370 gol atıldı ve maç başına gol ortalaması 2.42 olarak gerçekleşti. 52 kırmızı, 713 de sarı kart gösterildi. Gol krallığı yarışmasında, F.Bahçe'den Alex, 11 golle ilk sırada bulunuyor. Vestel'den Rafael, G.Saraylı Ümit Karan ve Iliç 8'er golle takip ediyor.

Futbolda 34 haftalık 2006-2007 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda ilk yarı, Pazar günü yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, son maçında evinde Ankaragücü'nü İzmir'de yenen 1-0 Fenerbahçe, 37 puanla ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Ligde Fenerbahçe'nin gerisinde 30 puanla Galatasaray, 29 puanla Beşiktaş ve 28 puanla da Vestel Manisaspor sıralandı. Ligde bu sezon ilk yarıyı, 17 puanlı Antalyaspor, 15 puanlı Sakaryaspor ve 11 puanlı Kayseri Erciyesspor, son 3 sırada ve düşme hattında bitirdi.

EN FARKLI SKORLAR

17 hafta boyunca yapılan 153 maçta toplam 370 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.42 olarak gerçekleşti. 32 golle 5. haftasında bu yarının en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, devrenin en farklı skorlu galibiyetini, 1. haftada sahasında Kayseri Erciyesspor'u 6-0 yenen Fenerbahçe elde etti. Ligin 14. haftasında ise futbolseverler yalnızca 14 gol izleyebildi. Ligin 12. haftasındaki 4-4'lük Antalyaspor-Beşiktaş maçı, 8 golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşma oldu.

F.BAHÇE ZİRVEYİ SEVDİ

Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Fenerbahçe'ydi. Tam 12 hafta zirvede kalan ve ilk yarıyı da lider kapayan Fenerbahçe'nin yanı sıra 5 hafta da Vestel Manisaspor zirve keyfi yaşadı. Gol krallığı yarışmasında, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, 11 golle ilk devre sonunda lider durumda bulunuyor. Bu futbolcuyu, 8'er golle Vestel Manisasporlu Rafael, Galatasaraylı Ümit Karan ve Iliç, 7 golle de Beşiktaşlı Bobo izliyor.

KIRMIZI VE

SARI KARTLAR

Toplam 52 kırmızı ve 713 de sarı kartın gösterildiği ilk yarının en centilmen takımı Antalyaspor oldu. Antalyasporlu futbolcular kırmızı kart görmezlerken, yalnızca 33 sarı kartla cezalandırıldı.17 haftalık ilk yarıda futbolcularına toplam 7 kırmızı, 41 de sarı kart çıkan Gençlerbirliği ile futbolcuları 6 kırmızı, 47 de sarı kart gören Sakaryaspor, en hırçın takımlar olarak dikkati çekti. Bu arada ilk yarıda 2 kırmızı kart gören 3 futbolcudan biri olan ve 3 de sarı kartı bulunan Sivassporlu Hakkı, ilk yarının ''en hırçın futbolcusu'' unvanını aldı.

PENALTI GOLLERİ

153 maçta hakemler, 11. ve 17. hafta dışında her hafta penaltı noktasını gösterirlerken, bu yarıda verilen 34 penaltının 23'ü golle sonuçlandı. Bu devrede Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Konyaspor ve Sivasspor dışındaki her takım en az 1'er kez penaltı atış hakkı kazanırken, bu takımların yanı sıra Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor da henüz penaltı golü bulamadı. 7. hafta 5 penaltıyla, hakemlerin en çok beyaz yuvarlağı gösterdiği haftaydı. 4 vuruşla en fazla penaltı atış hakkı kazanan takım olan Denizlispor, bu vuruşların 4'ünü de gole çevirerek, bu yarıda en fazla penaltı golü olan takım unvanını elde etti. Takımının 4 penaltısını da gol yapan Denizlisporlu Kratochvil, en fazla penaltı golü kaydeden futbolcu olarak kayıtlara geçti. İlk yarıda Sivassporlu Hakkı, Kayserisporlu Toledo, Ankarasporlu Adam Petrous, Sakaryasporlu erdinç, Antalyasporlu Şenol ve Kayseri Erciyessporlu Şenol, kendi kalelerine gol atarak şanssızlık yaşadılar.

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  LİGDE İLK YARI DOSYASI

  Trabzon geçen yılın gerisinde kaldı

  Albayrak sabır istedi

  Gözler UEFA Kupasında

  Ümit: Şampiyon yine biziz

  Beşiktaş Almanya yolcusu

  Atalay: En büyük organizasyonu aldık

  İstanbul Cup Sultanına altın raket

  Sivas için ilk yarı başarılı geçti

  Bursaspor'da sürpriz istifa

  Kayserispor'un hakem öfkesi

  Türk basketbolcular İspanya'ya ısındı

  Arcan, 2006 İstanbul Ralli Şampiyonu oldu

  F. Bahçe ilk yarıyı lider tamamladı

  G.Saray çok kötü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004