Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gündoğdu: Art niyetli teşebbüsler ciddiye alınmayacak

Son günlerde bazı küçük derneklerin cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek amacıyla antidemokratik oluşumlar içinde yer aldığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu sözde sivil toplum kuruluşlarının artniyetli fitne çıkarma teşebbüslerini, demokrasiye yürekten bağlı milletimiz elbette ciddiye almamıştır, almayacaktır” dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası’nın İzmir Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gündoğdu, bazı sivil toplum kuruluşlarının yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek için girişimlerde bulunmalarını sert bir dille eleştirdi. “Darbecilerin çarkına su taşımak STK’lar adına utanç vericidir” diyen Gündoğdu, sendikal mücadelenin ana hedefinin, demokrasinin gerçek anlamda tabana yayılmasını temin etmek olduğunu hatırlattı.

Bir süreden beri, bir kamu çalışanları konfederasyonunun ev sahipliğinde buluşan bazı küçük dernek ve vakıflardan oluşan grubun, antidemokratik bir oluşum başlatma arayışı içinde olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Hemen belirtelim ki millet iradesine kaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı, ülkemizin anayasal demokratik işleyişine karşı bu tür teşebbüs sahipleri hüsrana uğrayacaklardır” şeklinde konuştu. Gündoğdu, demokrasiye yürekten bağlı milletin bu sözde sivil toplum kuruluşlarının artniyetli fitne çıkarma teşebbüslerini ciddiye almayacağını vurguladı.

Sendikaların sözkonusu konfederasyondan ayrılma noktasına gelmelerinin de bu ciddiye almama durumunun göstergesi olduğunu belirten Gündoğdu, “Kamu çalışanlarının böyle bir kirli işbirliğine alet olmaya isyan edişleri, istifa etmeleri, bizleri elbette memnun etmiş, bilhassa eğitim çalışanlarına duyduğumuz güvenin haklılığını ispatlamıştır” dedi.

Gündoğdu, ekonomi çevrelerinin de bu oluşumu yalnız bıraktığını hatırlattığı konuşmasını, “Bu darbeci artıklarının, bu halksız, tabansız muhterislerin cumhurbaşkanlığı seçimlerini bahane ederek gerginlik oluşturma çabaları acaba gerçekte neye hizmet etmektedir? Hangi yabancı güçlerin çarkına su taşımaktadırlar? Kamuoyunun takdirine sunuyorum” sözleriyle sürdürdü.

Yeni Asya / İZMİR

27.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Demokrasiden kim rahatsız?

  1336 ilköğretim öğrencisiyle yapıldı

  Baykal: Atatürk’ü sevmeyen, cumhurbaşkanı olamaz

  Arınç: Aşçı ölüm orucuna son versin

  Öğretim üyelerinden YÖK'e tepki

  Ağar: Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var

  Kara hazırlıksız yakalandılar

  İstanbul’da buzlanma tehlikesi

  Bayram namazı İstanbul’da 8:15’te

  Gündoğdu: Art niyetli teşebbüsler ciddiye alınmayacak

  Meclisten rekor mesai

  Baykal ayıplı siyaseti bırakmalı

  Sınıf tekrarı yapanlara ayrı grup

  Kurbanlık alırken sağlık raporunu görün

  Kesim yerleri ilâçlanıyor

  Kurbanda fakirleri hatırlayalım

  MGK toplanacak

  Diyarbakır’da 11 uçak seferi iptal


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004