Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Demokrasiden kim rahatsız?

Başbakan Erdoğan, 2007 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin normalleşmesinden, demokratik süreçlerin normal işleyişinden, anayasal takvimlere bağlı kalınmasından kim, niçin rahatsız oluyor? Cumhuriyetimizin karakteristik dört aslî özeliğini tanımlayan demokrasinin, laikliğin, sosyal devlet ve hukuk devlet olma anlayışının bu özelliklerle güçlenmiş olmasından kim rahatsız olabilir? Toplumun demokratik hukuk devleti ile güçlenmesinden kim rahatsız olabilir?” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Hangi yapay tartışma başarımızı gölgeleyebilir? Türkiye’nin normalleşmesinden, demokratik süreçlerin normal işleyişinden, anayasal takvimlere bağlı kalınmasından kim, niçin rahatsız oluyor?’’ dedi.

2006 bütçesi gibi 2007 yılı bütçesini de 3 yıllık bir gelecek perspektifiyle hazırladıklarını belirten Erdoğan, bütçenin, tarihte ilk kez 5. yıl için hazırlanan bir bütçe olduğunu söyledi. Hükümetlerin esas görevinin günü kurtarmak değil, geleceği planlamak olduğunu belirten Erdoğan, 35 aylık hedeflerle değil, 3 yıllık bir bütçeyle, 7 yıllık bir kalkınma hedefiyle, cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023 yılı hedeflerini hesaba katarak Türkiye’yi yönettiklerini bildirdi.

DÜŞÜNEN KADRO

Erdoğan, ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılını bugünden düşünebilen bu kadro, popülizmin tuzaklarına düşmeyecek, ülkemizin gelecek hedeflerinden şaşmayacaktır’’ diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Tek parti dönemini bir yana bırakırsak, son 60 yılda 45 hükümet kurmuşuz. Türkiye’nin normal bir demokratik istikrar çizgisi olsaydı, 60 yılda 45 değil 15 hükümetimizin olması gerekirdi, milletimiz bunun muhasebesini gayet iyi yapacaktır. 60 yılda 45 hükümet. hükümet başına düşen süre ne? 16 ay... Bunun maliyetini Türkiye ne yazık ki ağır bedellerle ödemiştir. Yatırımcı, üretici, memur, çiftçi, işçi kimse yıllarca önünü görememiştir. Bu tabloyla Türkiye’ye dışarıdan bakan hiç kimse istikrarla güven arasında bir ilişki kuramamıştır. Oysa dünyanın güçlü ülkelerinin önemli özelliği ekonomik ve siyasi istikrardır.’’

EKMEĞİMİZ BÜYÜDÜ

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’nin geldiği bu noktada sormak gerekiyor. Şimdi hangi yapay tartışma bu başarıyı gölgeleyebilir. Türkiye’nin normalleşmesinden, demokratik süreçlerin normal işleyişinden, anayasal takvimlere bağlı kalınmasından kim, niçin rahatsız oluyor? Cumhuriyetimizin karakteristik 4 aslî özelliğini tanımlayan demokrasinin, laikliğin, sosyal devlet ve hukuk devlet olma anlayışının bu özelliklerle güçlenmiş olmasından kim rahatsız olabilir? Toplumun demokratik hukuk devleti ile güçlenmesinden kim rahatsız olabilir?’’

/ ANKARA

27.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Demokrasiden kim rahatsız?

  1336 ilköğretim öğrencisiyle yapıldı

  Baykal: Atatürk’ü sevmeyen, cumhurbaşkanı olamaz

  Arınç: Aşçı ölüm orucuna son versin

  Öğretim üyelerinden YÖK'e tepki

  Ağar: Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var

  Kara hazırlıksız yakalandılar

  İstanbul’da buzlanma tehlikesi

  Bayram namazı İstanbul’da 8:15’te

  Gündoğdu: Art niyetli teşebbüsler ciddiye alınmayacak

  Meclisten rekor mesai

  Baykal ayıplı siyaseti bırakmalı

  Sınıf tekrarı yapanlara ayrı grup

  Kurbanlık alırken sağlık raporunu görün

  Kesim yerleri ilâçlanıyor

  Kurbanda fakirleri hatırlayalım

  MGK toplanacak

  Diyarbakır’da 11 uçak seferi iptal


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004