Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

FT: Türklerin hayal kırıklığı artıyor

İngiltere’de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında duyguların karşılıklı olduğunu, Türkler arasında Avrupa’ya yönelik hayal kırıklığının giderek arttığını yazdı.

Vincent Boland imzalı analizde, AB’de Ankara’nın üyeliğine yönelik karşıtlığın arttığı sırada, Türkiye’de giderek artan sayıda insanın AB’ye katılma konusunda iki kez düşünülmesi gerektiğine inandığı ifade edildi. Türklerin Atatürk’ün bıraktığı miras çerçevesinde batılılaşmayı Avrupalı olmak şeklinde algıladığı belirtilen yazıda, geçen yıl Türkiye-AB ilişkilerinde büyük sıkıntılar yaşandığı dile getirildi. Bunun sonucunda müzakerelerin kısmen dondurulduğu kaydedilen yazıda, “Türkiye’nin üyeliğine yönelik düşmanlık bazı AB ülkelerinde giderek artarken, Türkiye’de üyelik sürecine verilen destek de azalıyor” ifadesi kullanıldı.

Bu yıl Türkiye’nin AB üyeliği arzusunun iki önemli olaydan etkileneceği belirtilen yazıda, “bunlardan birinin, Türkiye’nin siyasî dinamiklerini değiştirmesi ihtimali bulunan cumhurbaşkanlığı seçimi, diğerinin de yapılacak genel seçimden bir koalisyon hükümeti çıkması ihtimali olduğu” kaydedildi. 2007 yılının sonunda Türkiye-Avrupa ilişkilerinde ne olacağının belki kesinleşmeyeceği, ancak büyük ölçüde netleşeceği ifade edilen yazıda, Türkiye’de halkın sürece verdiği desteğin azalmasındaki en önemli etkenin, AB’nin KKTC’deki izolasyonların kaldırılmasına yönelik taahhütlerini yerine getirmemesi olduğu vurgulandı. Yazıda ayrıca, Fransız Meclisinin sözde soykırımın inkârını suç sayan kararının da ilişkileri iyice zedelediği hatırlatılırken, bu tür tutumların Türkiye’ye hayır demek için bahane yaratılıyormuş izlenimi oluşturduğuna dikkat çekildi. Buna karşılık AB’nin kapıların Türkiye’ye açık olduğunda ısrar ettiğine de işaret edilen yazıda, Türkiye ile AB arasında bir “sağırlar diyaloğunun” ortaya çıkmakta olduğu ifade edildi.

/ LONDRA

05.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Blair niye susuyor?

  Yeni infazlar ertelendi

  Müslüman vekilden Kur’ân’lı yemin

  FT: Türklerin hayal kırıklığı artıyor

  Ahmedinejad: İsrail yakında yıkılacak

  Mezarını 3 bin kişi ziyaret etti

  Filistin'de sükûnete dönüş için anlaşma

  Kediye kredi kartı

  Siyam ikizlerine başarılı ameliyat


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004