Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vatandaş üşümeyecek

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran’ın doğal gaz sevkıyatını kesmesine karşın aldıkları önlemler ile bunun bir sorun haline gelmediğini belirterek, ‘’vatandaşımızı bu kış üşütmeyeceğiz’’ dedi.

Bakan Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin ithal ettiği doğal gaz ile ilgili olarak, doğal gaz aldığı ülkeler ile kontratları bulunduğunu söyledi. Kontrat açısından hiçbir sorunun olmadığını belirten Bakan Güler, şöyle devam etti:

‘’Kendi aldığımız tedbirler ile hiç problemimiz yok. Vatandaşımızı bu kış üşütmeyeceğiz. Yalnız tabii zaman zaman gaz aldığımız ülkelerde geçtiğimiz yıllarda bazı sorunlar olmuştu. Geçiş ülkelerinde sorunlar olmuştu. Bu sene öyle bir şey gözükmüyor. Yalnız İran’da aşırı soğukların oluşturduğu ve bazı yatırımların gecikmesinden dolayı bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı da biz aşağı yukarı 15-20 gündür yaşıyorduk ama sizlere bunu hissettirmedik. Aldığımız tedbirler ile bu sorun haline gelmedi. Şu anda da kendi iç dengemiz ve aldığımız önlemler ile bunu karşılıyoruz. O bakımdan herhangi bir sorun yok. Bu noktada aldığımız tedbirler ile sistemi sürdürmeyi çalışıyoruz.’’

İGDAŞ: İSTANBUL’DA SIKINTI YOK

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) da, İran’ın doğal gaz vanasını kapatmasının İstanbul’da sıkıntıya yol açmayacağını bildirdi.

İGDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul’da Aralık ayı ortalamasına göre günde 20 milyon metre küp doğal gaz kullanılıyor. Yetkililer, ‘’İstanbul’da ne konutlarda, ne de sanayide doğal gaz sıkıntısı yaşanacağını, BOTAŞ’ın gaz arzının yeterli düzeyde olduğunu’’ ifade ettiler.

/ ANKARA

05.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide sür’at devri

  Doğalgaz alarmı

  Vatandaş üşümeyecek

  “Kendi kaynaklarımıza yönelmeliyiz”

  Elektrik santrallerine işletmeci seçilecek

  Osmaniye’ye yatırım yapan kazanıyor

  “Cep”te büyüme hedefi yüzde 35

  İş güvencesi işvereni zorluyor

  ‘Anadolu Projesi’ heyecanlandırıyor

  Bayram bitti, fiyatlar düştü

  Maden ocaklarına yatırım sürüyor

  Çinliler Türk pastırması yiyecek


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004