Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

En iyi mimarlık bitirme projeleri ‘Anadolu’ turunda

Mimarlık alanında eğitim veren tüm üniversitelerden en iyi diploma projelerini seçmek üzere düzenlenen ‘ARCHIPRIX-Türkiye 2006’ Yarışması’nda ödül alan projelerin sergisi Isparta, Mersin ve Balıkesir’e gidiyor.

‘ARCHIPRIX-Türkiye 2006’ sergisi, 12 Şubat - 2 Mart 2007 tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (Isparta), 12 Mart - 30 Mart 2007’de Mersin Üniversitesi’nde, 9 Nisan - 27 Nisan 2007’de Balıkesir Üniversitesi’nde sergilenecek.

Anadolu’daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin de yarışmaya ilgisini artırmak ve kazanan projeleri yakından görmelerini sağlamak amacı ile Archiprix Sergisi Anadolu’yu dolaşıyor.

12 Şubat 2007 - 02 Mart 2007 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, 12 Mart 2007 - 30 Mart 2007 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi’nde ve 9 Nisan 2007 - 27 Nisan 2007 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi’nde yapılacak sergi, mimarlık yarışmalarına Anadolu’daki üniversitelerin de katılımını sağlamak adına çok önemli bir adım olacak.

17 ÜNİVERSİTEDEN 74 PROJE

DEĞERLENDİRİLDİ

RCHIPRIX-Türkiye grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı’nca düzenlenen ve ana sponsorluğunu Çimsa A.Ş.’nin üstlendiği “ARCHIPRIX-Türkiye Bitirme Projesi” yarışmasının on birincisi Kasım ayında sonuçlandı.

Boğaçhan Dündaralp, Kerem Erginoğlu, Adnan Kazmaoğlu, Elif Özdemir ve Şevki Vanlı’dan oluşan seçici kurul, Eylül’ün ilk haftasında toplanarak katılan projeleri değerlendirdiler. “ARCHIPRIX-Türkiye 2006’ yarışması için, 17 üniversiteden gelen 74 proje değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerden sonra jüri ödül dağılımını belirledi.

Değerlendirmeler sonucunda, “Bozcaada’da Şarap Üretim Tesisi ve Bağcılık Enstitüsü” projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Didem Yavuz birincilik ödülüne değer görüldü. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Mert Velipaşaoğlu “Liberal Sanatlar Koleji” projesiyle ikincilik ödülünü alırken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Handenur Yazıcı “Taksim Gezi Parkı’nda Kent Kütüphanesi” projesiyle üçüncülük ödülüne lâyık görüldü.

05.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir “başkent”in hikâyesi

  En iyi mimarlık bitirme projeleri ‘Anadolu’ turunda


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004