Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgal kadrosuna tasfiye

Yeni Irak planını gelecek hafta açıklaması beklenen ABD Başkanı George W. Bush’un, Irak ekibini toptan değiştirmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bush’un, ABD’nin Irak’taki en üst düzey komutanı olan Orgeneral George Casey’i de görevden almaya hazırlandığı, Casey’nin yerine Korgeneral David Petraeus’u atayacağı bildiriliyor.

ABD’de 7 Kasım 2006 Kongre seçimlerinde, Irak’taki durumun da etkisiyle rakibi Demokrat Parti’ye karşı ağır yenilgi alan ve kongrede çoğunluğu Demokrat Parti’ye kaptıran Cumhuriyetçi Partili Bush, seçimlerin hemen arkasından ABD Savunma Bakanlığı pozisyonunda değişiklik yapmış ve Donald Rumsfeld’in yerine Bob Gates’i atadığını duyurmuştu.

Rumsfeld’in arkasından Bush’un, ABD’nin Irak’taki en üst düzey komutanı olan Orgeneral George Casey’i de görevden almaya hazırlandığı, Casey’nin, Irak’taki kötü gidişatta rolü bulunduğuna inandığı söylentileri bulunuyordu. Amerikan ABC televizyonu, açıklamadığı kaynaklara dayandırarak Bush’un, Casey’nin yerine Korgeneral David Petraeus’u atayacağını bildirdi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bu haberle ilgili yorum yapmadı. Petraeus, Irak’ın 2003 yılı işgali sırasında 101’inci hava indirme tümeninin komutanlığını yapmıştı. 101’inci hava indirme tümeni, Kuzey Irak’ta özellikle Musul’da görev yapmıştı. Demokrat Parti’nin çoğunluğu ve dolayısıyla kontrolünü ele geçirdiği ABD Kongresinde, yeni dönem Kongre üyelerinin yemin edip göreve başladığı gün, Bush’un Irak’ta yeni atamalar yapacağı haberlerinin basına sızması dikkat çekti.

/ WASHINGTON

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Havanda su dövdüler

  Abbas ile Haniye bir araya geldi

  İşgal kadrosuna tasfiye

  Saddam âdil bir çşekilde yargılanmış!

  Kuzey Kore nükleer denemeye hazırlanıyor

  Japonya: Kısa süre içinde nükleer deneme işareti yok

  İran ile barış yok

  İdamı kaydedenlerin kimlikleri belirlendi

  Aralık ayı ABD ordusu için en kanlı ay oldu

  AB, Saddam’dan sonra idama karşı çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004