Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kazançlarının seyircileriyiz

Milyonlarca dolarlık dev bütçeli filmlere imza atan Hollywood stüdyolarına bazı filmler milyonlarca dolar hasılat getirirken, kimi yapımlar da bekleneni veremedi.

Geride bıraktığımız yıl “Da Vinci Şifresi”, “Casino Royale”, “Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı”, “Buz Dünyası: Erime”, “X-Men: Son Direniş” adlı yapımlar stüdyoları zengin ederken, “Temel İçgüdü-2”, “Garfield 2”, “Garez-2” gibi yapımlar da hayal kırıklığına uğrattı.

Internetteki “hollywood” sitesi, Hollywood stüdyolarının kar ettiği ve kaybettiği filmleri ve kazançlarını açıkladı. Buna göre, en kârlı film şirketleri şöyle:

1. Sony Pictures: Geçen yıl altıncı sıradaki şirket, bu sene birinci sıraya yerleşti.

-Kazanan Filmleri: “Da Vinci Şifresi-Da Vinci Code”, ABD sinemalarında 217, dünya çapında ise 749 milyon 536 bin 138 dolar gişe hasılatı elde etti.

2. Buena Vista: Geçen yıl beşinci sıradaki şirket de altın anahtarı buldu.

-Kazanan Filmleri: “Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, şirketin hazinesi oldu. Gore Verbinski’nin kamera karşısına geçtiği yapım, dünya çapında 1 milyar 60 milyon 332 bin 628 dolar gişe hasılatına imza attı.

-Kaybeden Filmleri: Kevin Costner ile Ashton Kutcher’ın rol aldığı “Koruyucu-The Guardian”ın yanı sıra, “Deja Vu” ve “Santa Clause 3” de karlı yapımlar arasına giremedi.

3. 20th Century Fox: Yıl içinde çok sayıda filme imza atan şirket, üçüncü sırada yer aldı.

-Kazanan Filmleri: “Buz Devri: Erime-Ice Age: The Meltdown”, en karlı yatırımlarındandı. Carlos Saldanha’nın yönettiği sevimli animasyon, dünya çapında toplam 623 milyon 829 bin 763 dolar gişe hasılatı elde etti.

“X-Men: Son Direniş-X-Men: The Last Stand” de karlı bir filmdi. Serinin final halkası olan “X-Men: Son Direniş”, dünya çapında 455 milyon 260 bin 14 dolar, ABD sinemalarında ise 234 milyon dolar hasılat yaptı. Filmde, Hugh

Jackman, Halle Berry, Rebecca Romijn gibi yıldızlar yer aldı. Yılın son günlerinde seyirciyle buluşan, Ben Stiller’ın başrolünü üstlendiği “Müzede Bir Gece-Night at the Museum”, daha açılış haftasında ABD sinemalarında 41 milyon dolar gişe hasılatı yaptı.

-Kaybeden Filmleri: Dünyanın en ünlü kedisi Garfield’ın Londra macerası “Garfield 2”, Kiefer Sutherland ile Eva Longoria’nın rol aldığı “Fedai-The Sentinel”, karlı yatırımlar olmadı.

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültür ve San’at Büyük Ödülü Sezai Karakoç’a

  Mevlânâ Kur’ân okuyarak şifa dağıttı

  Destancılara AB desteği

  Kazançlarının seyircileriyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004