Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kültür ve San’at Büyük Ödülü Sezai Karakoç’a

Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl verilen Kültür ve san’at Büyük Ödülü bu yıl ‘Hızırla Kırk Saat’, ‘Balkon’, ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ ve ‘Mona Roza’ gibi şiirleri başta olmak üzere birçok unutulmaz şiire imza atan Sezai Karakoç’a veriliyor.

Karakoç’a ödülü Bakanlık tarafından düzenlenen bir törenle verilecek. Türk kültür ve san’atının gelişmesine, yurt ve dünya düzeyinde çalışmalarıyla kültür ve san’atın yüceltilmesine katkıda bulunan kişi, topluluk ve kuruluşların devlet adına ödüllendirilmesini amaçlayan ödül, Türk tarihi, edebiyatı, dili, sahne san’atları, arkeoloji, sinema, karikatür gibi kültür ve san’at dallarında ortaya konulan nitelikli eserlere veriliyor.

NEDEN KARAKOÇ?

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödülün Sezai Karakoç’a verilmesi şöyle açıklanıyor:

“Karakoç, insanda insanî duyguların canlı algılar halinde yaşayarak gittiği büyük şiir yatağında akması, insanlık macerasında, ruhun ve milletimiz özelinde yüksek bir ifadeye kavuşmuş olan tarihi yeniden yapılanma fırtınalarını şiirlerinde yansıtması sebebiyle ödüle lâyık görüldü. Şiirlerinde çarpıcı benzetme ve imgelerle, daha önce denenmemiş sentezlere ulaşan bir sanatçı olarak tanınan Karakoç, Türk edebiyat dünyasında mümtaz bir yere sahip bulunmaktadır.”

Her yıl belirli bir alanda verilen Kültür ve San’at Büyük Ödülü geçtiğimiz yıl -mimari alanında- Turgut Cansever’e, 2002’de ise -tarih alanında- yaşayan en önemli Osmanlı tarihçilerinden Prof. Dr. Halil İnalcık’a verilmişti.

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültür ve San’at Büyük Ödülü Sezai Karakoç’a

  Mevlânâ Kur’ân okuyarak şifa dağıttı

  Destancılara AB desteği

  Kazançlarının seyircileriyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004