Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Destancılara AB desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hazırlanan “Dengbejler ve Dengbejlik Geleneği” Projesi AB’den yaklaşık 41 bin avroluk destek aldı. Büyükşehir Belediyesi Proje Ofisi Sorumlusu Necati Pirinççioğlu, AB’nin Türkiye’de Kültürel Hakların Desteklenmesi Kültürel Girişimler Destek Hibe Programı kapsamında projeyi onayladığını söyledi.

Toplam 49 bin avro maliyetli projenin yaklaşık 41 bin avrosunun AB tarafından hibe edildiğini ifade eden Pirinççioğlu, 10 ay sürecek proje ile, dengbejliğin (destancılığın) korunması, canlandırılmasına katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Pirinççioğlu, dengbejlerin, toplumsal duyarlılığı, sesleri ve sözleri ile dile getiren önemli icracılar olduğunu kaydetti.

Pirinççioğlu, proje ile dengbejlik kültürünün ve dengbejliğin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için yazılı ve görsel çalışmaların yapılacağını anlattı.

Pirinççioğlu, şunları söyledi: “Projeyle, yaşayan dengbej ve eserlerinin gelecek kuşaklara yazılı olarak aktarılması, farklı yörelerde yaşayan dengbejler arasında ortak çalışma ve işbirliği kapasite geliştirilmesi, hazırlanan CD ve düzenlenen konserlerle dengbej geleneğinin daha geniş ve farklı kitlelere ulaşması ve tanıtımı sağlanarak dengbejliğe ilginin artması hedefleniyor. Güney ve Doğu Anadolu’daki tüm dengbejlere ulaşmaya çalışacağız.”

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kültür ve San’at Büyük Ödülü Sezai Karakoç’a

  Mevlânâ Kur’ân okuyarak şifa dağıttı

  Destancılara AB desteği

  Kazançlarının seyircileriyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004