Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek’e F tipi kartı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi yöneticileri ve bir grup, F tipi cezaevlerinde ‘üç kapı üç kilit’ formülasyonunun uygulanması talebiyle Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e birer kart gönderdi.

Galatasaray Postanesi önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener, “Artık F tiplerinde yaşananlar, keyfi cezalandırmalar, kişinin bedensel ve ruhsal bütünlüğüne yönelik bir saldırı olan hücre uygulamasının kaldırılması şart hale gelmiştir” dedi. İHD Genel Merkezi’nin aldığı karar gereği derneğin bulunduğu tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yapıldığını belirten Şener, F tipi cezaevlerindeki tecritin kaldırılması için ölüm orucunda bulunanların ölüm raddesine geldiğini vurguladı. Şener, “F tipi cezaevleri, insan onuru ile bağdaşmayan ve asıl cezaya ek ikinci bir cezalandırma olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, Behiç Aşçı’nın ailesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı görüşmede cezaevindeki şartların insani bir yaklaşımla gözden geçirilebileceğini söylemesine rağmen hala bir gelişme olmadığına dikkat çeken Şener, Adalet Bakanı’nın da görüşme taleplerine hala cevap vermediğini belirtti. Şener açıklamasında, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü’nün ‘sivil toplum örgütlerine kapımız açık’ dediği halde, kendisine yapılan randevu taleplerinin kabul edilmediğini de ifade etti.

Uşak Cezaevinde tutuklu bulunan Sevgi Saymaz’ın 263, Adana’da Gülcan Görüroğlu’nun 258 ve Avukat Behiç Aşçı’nın 288 gündür ölüm orucunda olduklarının da hatırlatıldığı açıklamada, tüm cezaevlerinde insan onuruna yakışır şartlar oluşturulması, F tipi cezaevlerinde acilen üç kapının açılarak dokuz tutuklu ve hükümlünün birbiriyle iletişim kurabilmesi istendi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e gönderilmek üzere hazırlanan kartlarıyla basın açıklamasına katılan grup, açıklamanın ardından Galatasaray Postanesi’nden kartları göndererek olaysız dağıldı.

/ İSTANBUL

18.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Irak’ı cehenneme çevirdi

  Çatışmacı söylemler bitsin

  EMASYA planı yürürlükten kaldırılmalı

  “Başörtüsü yasağı utanç verici”

  AKP’de seçim kampı toplantısı

  ‘Dış gezileri azaltın’ talimatı

  Erdoğan'a madalya sorusu

  Çiçek’e F tipi kartı

  AB-Türkiye birbirine muhtaç

  Bakan Güler: Nükleer santralleri çevre için yapıyoruz

  Hacıların etli pilav geleneği

  Bilinçli tüketici arttı

  İhtimal hesapları, yaratılış gerçeği karşısında susar

  Kadınlar daha çok ağrı kesici kullanıyor

  Stresin en iyi ilâcı bal

  Osmanlı mutfağına hayran


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004