Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ABD Irak’ı cehenneme çevirdi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ABD’nin dört yıldan bu yana Irak’ta hatalarına devam ettiğini, ülkenin cehenneme döndüğünü söyledi. Arınç, Türkiye’nin Irakla ilgili politikasında üç temel dinamik bulunduğunu, bunların “toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, tüm etnik ve dinsel farklılıkların demokratik yönetimde eşit olarak temsil edilmesi ve Irak’ın doğal kaynaklarının Irak halkına ait olduğunun bilinmesi” olduğunu ifade etti.

Arınç, Sudan’ın Başşehri Hartum’da kaldığı Hilton Otelinde, sabah kahvaltısında Sudanlı gazetecilerin sorularını cevapladı. Sudan’da yaptığı temasları hakkında bilgi veren Arınç, ziyaretinin çok başarılı geçtiğini söyledi.

‘’Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki’’ bir soru üzerine Arınç, Türkiye’nin 2005 yılı Ekim ayında müzakerelere başladığını, bu müzakerelerin başarıyla devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:’’Zaman zaman Türkiye’ye zorluklar çıkartılıyor, Türkiye’yi üzen bazı davranışlara giriyorlar. Bu engellemelerin bir kısmı iç politik nedenlerle, bir kısmı ise muhteliftir. Bunların içerisinde Türk halkının Müslüman kimliği, sebeplerden biridir. Tüm AB içinde nüfusun neredeyse tamamı Müslüman olan sadece Türkiye var. Türkiye’nin ekonomik durumu ve genç nüfusu da ayrı bir sebeptir. Bu ve buna benzer nedenlerle Türkiye’nin üyeliğine muhalefet edenler bulunuyor. Türkiye, tüm bunlara rağmen üyelik noktasında sağlam ve kararlı adımlarla yürümektedir. Türkiye her merhalede kendi imkanlarını, avantajlarını ve haklı olduğu konuları gündeme getirmektedir. Hedefine ulaşmak için ısrarla kararlılığını sürdürmektedir.’’

Arınç, Türkiye’nin Irakla ilgili politikasında 3 temel dinamik bulunduğunu, bunların ‘’toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, tüm etnik ve dinsel farklılıkların demokratik yönetimde eşit olarak temsil edilmesi ve Irak’ın doğal kaynaklarının Irak halkına ait olduğunun bilinmesi’’ olduğunu söyledi.

Bu üç konunun birlikte düşünülmesi durumunda bölgeye barış geleceğini, aksi takdirde çatışmalar olacağını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

‘’Maalesef ABD 4 yıldan bu yana Irak’ta hatalarına devam etmektedir. Irak, bugün tam bir cehenneme dönmüştür. TBMM ve Türk Hükümeti, Irak ile ilişkileri her gün takip etmektedir. Bunun için yarın (bugün) TBMM’de iktidar ve muhalefetin birlikte verdiği önergeyle genel görüşme toplantısı yapılacaktır. 23 Ocak Salı günü ise Irak’la ilgili kapalı oturumda bütün gelişmeler daha yakın takip edilmiş, konuşulmuş olacaktır. Bu da Meclisin ve Hükümetin, bu konunun üzerinde ne kadar dikkatli durduğunu göstermektedir.’’

/ HARTUM

18.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Irak’ı cehenneme çevirdi

  Çatışmacı söylemler bitsin

  EMASYA planı yürürlükten kaldırılmalı

  “Başörtüsü yasağı utanç verici”

  AKP’de seçim kampı toplantısı

  ‘Dış gezileri azaltın’ talimatı

  Erdoğan'a madalya sorusu

  Çiçek’e F tipi kartı

  AB-Türkiye birbirine muhtaç

  Bakan Güler: Nükleer santralleri çevre için yapıyoruz

  Hacıların etli pilav geleneği

  Bilinçli tüketici arttı

  İhtimal hesapları, yaratılış gerçeği karşısında susar

  Kadınlar daha çok ağrı kesici kullanıyor

  Stresin en iyi ilâcı bal

  Osmanlı mutfağına hayran


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004