Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, Filistin’in parasını serbest bıraktı

İsrail, Hamas hükümetinin işbaşına gelmesiyle dondurduğu, Filistin Yönetimine ait biriken vergi ve gümrük gelirlerinden 100 milyon doları serbest bıraktı. Başbakanlıktan bir yetkili, paranın transfer edildiğini bildirdi.100 milyon doların, gece Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a aktarıldığı belirtiliyor.

Ortadoğu’da barış süreciyle ilgili görüşmelerin yeniden başlatılması çerçevesinde, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs’te 23 Aralıkta, Olmert’in Başbakanlık Konutunda bir araya gelmiş ve toplantıda Olmert, Abbas’a, paranın 100 milyon dolarının serbest bırakılacağı sözünü vermişti. Mart ayından bu yana biriken paranın yaklaşık 600 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Geçen günlerde de İsrail tarafı, yine aynı toplantıda kararlaştırıldığı üzere, Doğu Kudüs’teki hastahanelere 40 milyon şekel (yaklaşık 9,5 milyon dolar) tutarında bir para aktarmıştı. Başbakanlıktan bir yetkili, Jerusalem Post’a yaptığı açıklamada, İsrail’in, paranın harcandığı alanları kontrol edebileceği bir sistem oluşturulduğunu da belirtmişti. Para, Filistin kamu görevlilerinin ücretlerinin ödenmesinde de kullanılmayacak.

FİLİSTİNLİLERE SEYAHAT KOLAYLIKLARI

Öte yandan, Abbas ile Olmert’in bir araya geldiği toplantıda da ele alınan, Filistinlilerin günlük hayatlarını kolaylaştırma tedbirleri çerçevesinde İsrail Ordusu, Batı Şeria’da 23 kontrol noktasını daha kaldırdı. Böylece Nablus, Tulkarem, Beytüllahim ve El Halil çevresinde yerleşik toplam 44 askerî kontrol noktası kaldırılmış oldu.

Kontrol noktalarının kaldırılması, Filistinlilerin Batı Şeria’daki kent ve köyleri arasındaki seyahatlerini bir ölçüde kolaylaştıracak.

/ KUDÜS

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş, çocukları vuruyor

  Avrupa’da hayat felç oldu

  AİHM’den Rusya’ya Çeçenistan mahkûmiyeti

  İsrail, Filistin’in parasını serbest bıraktı

  ABD askeri tecavüzü itiraf etti

  Rice, Malikî’yi kırdığı için üzülmüş

  Malikî’den geri adım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004