Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bu şiddeti durdurun

Başbakan Yardımıcısı M. Ali Şahin, futbol sahalarında geçen hafta açılan pankartlar ve çıkan olaylarla ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Şahin, "Kanunun sorumluluk yüklediği tüm kurum ve kişilerin üzerlerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmeleri büyük önem taşıyor" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazeteci Hrant Dink'in ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında futbol sahalarında geçen hafta sonunda açılan pankartlar ve atılan sloganlarla ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Bakan Şahin, İçişleri Bakanlığı ve Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, gazeteci Hrant Dink'e yönelik menfur saldırının ardından, bazı illerde gerçekleştirilen futbol karşılaşmalarında ortaya konulan, futbolun ve sporun ruhuna tamamen aykırı pankart ve sloganların medyaya da yansıdığına dikkat çekilerek, şöyle dedi:

MALATYA'DAKİ OLAYLAR

''Örneğin, Malatya İnönü Stadı'nda, 28 Ocak Pazar günü gerçekleşen Malatyaspor-Elazığspor Lig A futbol karşılaşması sırasında, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, anayasamızın teminatı altındaki vatandaşlık ilkesini açıkça ihlal eden son derece çirkin pankartlar açılmış ve sloganlar atılmıştır. Çıkan olaylarda, aralarında güvenlik güçlerimizin de bulunduğu pek çok vatandaşımız yaralanmıştır. Sporun ve futbolun, toplumsal anlamda ilk amacı, hiç kuşku yok ki, vatandaşlarımız arasındaki milli dayanışmayı güçlendirerek, farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı öne çıkarması ve kardeşliğimizin vurgulanmasıdır.''

YETKİLİLER GÖREVE

''Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair'', 5149 sayılı kanuna açıkça aykırılık teşkil eden bu hususlar konusunda, kanunun sorumluluk yüklediği tüm kurum ve kişilerin, üzerlerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmelerinin büyük önem taşıdığı vurgulanan yazıda, ''Bu nedenle, anılan yasa uyarınca, yukarıda değinilen olaylarla ilgili olarak, gereğinin yapılmasını ve sonucundan bakanlığıma bilgi verilmesini rica ederim'' denildi.

İZMİR'DE 7 YARALI VAR

Öte yandan Türk Telekom Lig (A)'da oynanan Karşıyaka-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylarda 1 komiser, 5 polis memuru ve 2 seyircinin hafif yaralandığı, komiseri darp ettiği ileri sürülen Karşıyaka taraftarı bir kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Alsancak Stadı'nda oynanan Karşıyaka-Diyarbakır maçında sevinç gösterisinde bulunan Karşıyakalı futbolcuların üzerine balkon tribününde bulunan Diyarbakırsporlu taraftarların yabancı madde ve kırdıkları koltukları atması sonucu çıkan olaylarda 1 komiser, 5 polis memuru ve 2 seyircinin yaralandığı öğrenildi.

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu şiddeti durdurun

  Beşiktaş ile Vestel Manisa bu defa kupada oynuyor

  Trabzon evinde Antep'i ağırlıyor

  Doğan: Kupayı Trabzon kazanacak

  Mehmet'ten 18 sayı

  Fener'in umut maçı

  Başarılı sporcuya tenis bursu geliyor

  Bir puan yetersiz

  Elazığ'a yakışmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004