Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayinin problemi, rekabet gücü kaybı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nca (TİSK) CHP ve MHP’ye verilen ekonomik konulara ilişkin raporda, ‘’Türk sanayisinin temel sorununun, rekabet gücü kaybı’’ olduğuna dikkat çekildi.

Alınan bilgiye göre TİSK yöneticileri, geçen günlerde CHP ve MHP’yi ziyaret ederek, istihdamla ilgili bir rapor verdiler. Türkiye’de sanayinin temel sorununun ‘’rekabet gücü kaybı’’ olduğu belirtilen raporda, Türk sanayisinin uluslar arası rekabet gücünü olumsuz etkileyen faktörlere yer verildi. Raporda, bu faktörler arasında girdi ve üretim maliyetlerinin yüksekliği, enerji kalitesinin düşüklüğü, enerji ve altyapı yetersizliği, KDV oranı ve istihdam yükleri, büyüyen kayıt dışı ekonomi, bazı ülkelerden yapılan ucuz ve düşük kaliteli ithalatın yol açtığı haksız rekabet gibi unsurların bulunduğu anlatıldı. Raporda, istihdamın artması için istihdam yüklerinin, enerji fiyatlarının, kayıtdışı ekonominin ve ithalatın azaltılması gerektiği belirtildi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 20’YE YÜKSELDİ

Son beş yılda, ekonomideki büyümenin, yükselen ekonomiler arasında Türkiye’yi üst sıralara taşıdığı, ancak geçen yıl 2001 yılına göre istihdam oranının düştüğü ve işsizliğin arttığı ifade edilen raporda, gizli işsizler; ‘’çalışıyor görünen’’ ancak yaptığı işten katma değer ve gelir sağlayamayanlar, yılın 1-2 ayı çalışabilenler, umudunu kestiği için iş arayamayanlarla birlikte Türkiye’deki işsizlik oranının yüzde 20’ye yükseldiği belirtildi.

/ ANKARA

18.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mortgage 2008’e sarkacak

  Telekom’un yeni ücret tarifesine iptal dâvâsı

  Sanayinin problemi, rekabet gücü kaybı

  Esnaf ve rekabet bitmek üzere

  THY, 2006’da 17 milyon yolcu taşıdı

  Sevgiliye 502 milyon YTL harcandı

  Kredi kartı ücretleri iade edilmeli

  Petrol fiyatları geriledi

  Sigaraya ÖTV zammı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004