Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şiddet dizileri beyinleri yıkıyor

Radyo ve Televizyon İzleyicileri Derneği Başkanı İbrahim Dumrul, ‘’Kurtlar Vadisi’’, ‘’Sağır Oda’’, ‘’Kod Adı Kaos’’ gibi dizilerde, ‘’bilinç altı beyin yıkama faaliyetlerinin’’ Türk toplumuna enjekte edildiğini ifade etti.

Dumrul, son zamanlarda dizilerde artan şiddet olayları ve sonrasındaki intiharların artması nedeniyle, TBMM Dilekçe Komisyonuna yazılı dilekçeyle başvurdu.

Dilekçesinde, radyo ve televizyonların, kamusal göreve sahip kurumlar olarak kabul edilmelerine rağmen, zaman zaman kamuoyunu fazla rahatsız eden yayınlar yaptıklarını kaydeden Dumrul, ‘’Toplum-birey-aile ve özellikle de çocuk ve gençlerimizin ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyen, her geçen gün hoşgörü ve ahlak sınırlarını aşan cinsellik ve şiddet içeren yayınlarla, izleyicilerin haklı tepkisini alarak saygınlıklarını kaybetmektedirler’’ dedi.

Son zamanlarda devletin temel yapılarını yıpratıcı, saygın kişi ve kurumları hedef alan, onların toplum gözü önünde itibarını ve imajını zayıflatan, onlara olan güven ve itimadı sarsıcı dizi ve televizyon programlarının arttığına dikkati çeken Dumrul, bu dizilerin artarak devam ettiğini, üzülerek gözlemlediklerini kaydetti.

“HUKUK DIŞI OLUŞUMLAR ANLATILIYOR’’

İbrahim Dumrul, dilekçesinde şunları kaydetti: ‘’Özellikle ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Sağır Oda’, ‘Kod Adı Kaos’ gibi dizilerde, ulusal devlet ve devletçilik anlayışından uzak, ulusal birlik ve beraberliği zedeleyici gayri resmi teşkilatlanma ve oluşumlara sürekli yer verilmekte, ‘bilinçaltı’ beyin yıkama faaliyetleri, sürekli Türk toplumuna empoze ve enjekte edilmektedir.

Bu dizilerde 3-5 kişi bir araya gelerek sözde, devletin temel çıkarlarını koruyacak çetevari bir yapılanmayla devletten bağımsız, kendi düşünce ve doğruları hakkında bağımsız karar alan, finans kaynaklarını kendileri sağlayan, gerektiğinde kanun dışı işler yapabilen hukuk dışı oluşumlar anlatılmaktadır.

Bu çeteler, sürekli ve bilinçli bir şekilde devletin resmi kurumlarıyla çatışarak, bu kurumların toplum önünde güvenilirlik ve itibarını zayıflatıyor. Devletin kurumları, görevini layığıyla yapamayan, kanun dışı kişi ve işlere bulaşan, kolaylıkla cinayet işleyen, bütün inisiyatifi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan kurumlar olarak gösterilerek toplum önünde küçük düşürülmek isteniyor.’’

“ÇAKIR, POLAT İSİMLERİ

KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR’’

Dumrul, ‘Kaybolan Yıllar’ gibi dizilerde mafya unsuruna çokça yer verilerek mafyanın hoş gösterildiğini, onların yaptıkları eylemleri hoşgörü ve acıma duyguları arasında anlatan sahnelerin çokça kullanıldığını bildirdi.

Dizinin belirli bir bölümünden sonra mafya olan bu kişilerin, devlet adına çalışan gizli görevli gösterilip, toplumun devlete olan güven ve itimadının sarsıldığını, hukuk devletinin yerini çete ve mafya gibi illegal oluşumların aldığını ifade eden Dumrul, ‘’Bu çete ve mafya olan kişilerin hareketleri, davranışları, kıyafetleri, boynuna taktığı haç işareti, parmağına taktığı yüzükle, dizilerdeki isimlerin (Haçlı, Çakır, Polat gibi) çocuk ve gençlere kötü örnek olduğunu bildirdi.

İbrahim Dumrul, ‘’Devletin saygın kişi ve kurumlarına yönelik küçük düşürücü yaklaşımlarla haksız, yersiz, sebepsiz, eleştiri sınırları ötesinde bilinçli ve planlı olarak hazırlandığını tahmin ettiğimiz bu tür programların ekrana taşınmasından büyük kaygı duyulmaktadır’’ dedi.

/ ANKARA

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devlet dini imhaya, Bediüzzaman ihyaya çalıştı

  SEVGİ SEFERBERLİĞİ

  Medya çifte standartçı

  Türkiye’ye rağmen birşey yapılamaz

  Şener: Biz de imtihandayız

  AB süreci radikal değişim sağladı

  Yaşlı nüfusumuz artıyor

  Ailedeki saygı ve sevgi yok oluyor

  Çanakkale ruhunu kaybetmeyeceğiz

  Sıcaklıklar artacak

  Berlin Emniyetine Antalya modeli

  ‘Sevgi Şemsiyesi’ umutları oldu

  Yoksula sahip çıkmak görevimiz

  12 yıl sonra ikiz bebek sevinci

  TTK’da işçi açığı var

  Hastaların hemşire memnuniyeti artıyor

  Eğitim çalışanı yoksullaşıyor

  ÖSS takviminde sona yaklaşılıyor

  Şiddet dizileri beyinleri yıkıyor

  Bebeğinizi beslerken yanlış yapmayın

  Kuru yemişler, sağlığa iyi geliyor

  Şehir plancılarından küresel ısınma reçetesi

  Bireysel tedbirler alınabilir

  Küresel ısınmaya bisikletli tepki

  250 bin şehide 250 bin çiçek

  Avrupanın 2,5 katı ekmek tüketiyoruz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004