Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “terör olaylarının son günlerde artmasının cumhurbaşkanlığı seçimi ve yaklaşan genel seçimlerle ilgisinin bulunup bulunmadığı’’ sorusunu cevaplarken, “Arada bağlantı kurmak ne kadar doğru olur, yani keçi can derdinde, kasap et derdinde gibi birşey” dedi. Çiçek, “Anladığım kadarıyla öyle bir süreçten geliyoruz ki, bunları yan yana koyabiliyoruz demektir” ifadesini kullandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, teröre karşı askerî tedbirlerin düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine de, “Bu noktada bizim söyleyeceğimiz, işin kararlılığıdır. Yapılması gereken ne varsa hükümet bu noktada her türlü adımı atmaya kararlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi. Geri kalan kısım, belki herşey kamuoyu önünde tartışmaya müsait değildir’’ şeklinde konuştu.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘’Terör olayları ile içerdeki cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim arasında bağlantı kurmak ne kadar doğru olur, yani keçi can derdinde, kasap et derdinde gibi bir şey...’’ dedi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ‘’terör olaylarının son günlerde artmasının cumhurbaşkanlığı seçimi ve yaklaşan genel seçimlerle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı’’ sorusuna Çiçek, şu karşılığı verdi:

‘’Terör olayları ile içerdeki cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim arasında bağlantı kurmak ne kadar doğru olur, yani keçi can derdinde, kasap et derdinde gibi bir şey... İnsanların hayatı her şeyin üzerindedir. Cumhurbaşkanı seçilecekse usulü, zamanı, yöntemi belli. Bununla ilgili iki konuyu yan yana getirmek vatandaşın zihnini karıştırır. Bunu çok doğru bulmam. ikisi aynı şeyler mi? Birisi bu ülkenin birliğine, dirliğine, devlet düzenine yönelmiş bir tehdittir. Öbürü ise süresi dolduğunda görev başında olan meclisin yapması gereken bir husustur. Bunun da usulü belli, kimlerin aday olacağı belli. Bunları günlerce tartışmak ve böylesine üzücü bir olayla terörle bu ikisi arasında bağlantı kurmak bence doğru olmaz. Anladığım kadarıyla öyle bir süreçten geliyoruz ki bunları yan yana koyabiliyoruz demektir.’’

Çiçek, teröre karşı askeri tedbirlerin düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine, ‘’Bu noktada bizim söyleyeceğimiz, işin kararlılığıdır. Yapılması gereken ne varsa hükümet bu noktada her türlü adımı atmaya kararlıdır, bugüne kadar olduğu gibi. Geri kalan kısım belki her şey kamuoyu önünde tartışmaya müsait değildir’’ dedi.

“DEĞERLENDİRMEM SÖZ

KONUSU OLAMAZ’’

Emekli Oramiral Özden Örnek’in olduğu iddia edilen anılarla ilgili basında yer alan haberler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’savcıları göreve çağırdığını’’ ifade eden bir gazetecinin, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine Çiçek, şöyle konuştu:

“Adalet Bakanı olarak benim bu konuyu değerlendirmem söz konusu olmaz. Ancak şunu biliyoruz; savcıların işlem başlatmadığı yönündeki bilgi, şu an itibariyle eksiktir. Evvela Bakırköy Savcılığı yürütüyor. Bir siyasî parti başkanı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş. Müracaat olunca o da işin gereğini yapıyor. Ankara Başsavcılığı ki Ceza Kanunu’nun 250. maddesine göre onlar da bir inceleme yapıyorlar. Sonucunu hep beraber göreceğiz. Hazırlık soruşturmaları gizli olduğu için sizlere de bir şey yapılmıyormuş gibi gözükebilir. Eğer Başsavcılık takdir ederse, bu konuyla ilgili bir açıklama yapıp kendileri izah edebilirler ama bir soruşturma var.’’

Cemil Çiçek, ‘’TCK’nın 301. maddesinin akıbeti nedir?’’ sorusu üzerine,

“Hele taslak çıksın ondan sonra...’’ dedi.

Çiçek, Mesut Barzani’nin açıklamaları konusunda ise, ‘’bakalım, her iş böyle hemen defaten olacak şeyler değil. Devlet, ne ise soğukkanlı olarak bu işin gereğini yapıyor, yapmaya devam eder’’ diye konuştu.

/ ANKARA

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

  Rektörler, Sezer'e teşekkür kuyruğunda

  Tunceli ve Bingöl’de 4 şehit

  Hisarcıklıoğlu: Yetki TBMM’nin

  STK’lardan AB atağı

  Demirel: Barzani haddini aştı

  ‘Susurluk’ ve ‘Şemdinli’ ‘Adalet Gemisi’nde

  MGK dün toplandı

  Toplumsal huzurun çaresi, Kur’ân ahlâkı

  Konya’da kardeşlik mesajları

  Dünyada Kutlu Doğum coşkusu

  Eğit-Bir-Sen’den Yeni Asya’ya plaket

  Acaristanbul tapularına ihtiyatî tedbir

  Çocuk, medya mağduru

  Çocukların parasının geçmediği market

  Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

  İstanbul’da su kesintisi

  Sosyal Hizmete yoğun ilgi var

  Dedeye niyet, toruna kısmet

  Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor

  Virginia’da kandil gecesi

  Kuru fasulye protein deposu

  TÜBİTAK’tan ‘PARDUS’ daveti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004