Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

Büyük bir kaosun içinde bulunan Irak, Türkiye’de düzenlenecek olan II. Uluslararası Irak Fuarı ile nefes alacak. 23-27 Mayıs 2007 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek fuar ile ilgili bir araya gelen Türkiye ve Irak yetkilileri son hazırlıklar yapıyor.

Fuar ile ilgili TOBB merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak’ın doğal kaynaklarının küresel ekonomi ile entegre olamadığını bu anlamda Türkiye’ye büyük görev düştüğünü söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Komşumuzun en zor anında, onların maddi ve manevi destekçisi olduğumuzu, geçen sürede en açık bir şekilde ortaya koyduk. Fuar aracılığıyla, barış ve istikrar temelinde, Irak ekonomisinin yeniden yapılanmasında, işbirliği alanlarının genişletilmesini amaçlıyoruz. Başta Irak olmak üzere bölgeye umut taşıyoruz. Fuar süresince tam bir Türk-Irak rüzgarı esecektir” dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise konuşmasında Irak’ın yeniden yapılandırılmasında, uluslararası yatırımların Irak’a yönlendirilmesinde fuarın önemine değindi. Fuarın, Irak’ın bütün dünya ile ticaretinin ara kapısı rolünü üstlenen Türkiye için büyük bir organizasyon olduğunu belirten Tüzmen, Türkiye-Irak ticaretinde önemli rol oynayan tüm kuruluşları ve ticaret kapısını açmak isteyen tüm işletmeleri bu fuara dâvet etti.

Fuarın başarılı olacağına inandığını ifade eden Irak Ticaret Bakanlığı Fuarlar Dairesi Başkanı Sabah F. Al - Sa’adi de Türkiye ve Irak arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

GEÇEN YIL 65 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Forum Fuarcılık ve Irak Ticaret Bakanlığı Fuarlar İdaresi tarafından 23–27 Mayıs 2007 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan II. Irak Uluslararası Fuarı’nın tanıtımına Türk ve Iraklı yetkililer ile Gaziantep yöneticileri katıldı.

Uluslararası Irak Fuarı’nın birincisi 7-17 Haziran 2006’da Gaziantep’te düzenlenmişti. Türkiye’nin yanı sıra İsviçre, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Kore, Bahreyn, Çin, Suriye, Avusturya, Fransa, Brezilya, Rusya, KKTC, İran, Mısır, Irak, İtalya, Ürdün, Almanya, Macaristan, ABD, Hırvatistan ve Tayland’ın da aralarında bulunduğu 35 ülkeden 1023 firmanın yer aldığı fuarı, Iraklılar ağırlıklı olmak üzere 7 bini yabancı, toplam 65 bin ziyaretçi gezmişti.

Kemal Benek / ANKARA

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

  Rektörler, Sezer'e teşekkür kuyruğunda

  Tunceli ve Bingöl’de 4 şehit

  Hisarcıklıoğlu: Yetki TBMM’nin

  STK’lardan AB atağı

  Demirel: Barzani haddini aştı

  ‘Susurluk’ ve ‘Şemdinli’ ‘Adalet Gemisi’nde

  MGK dün toplandı

  Toplumsal huzurun çaresi, Kur’ân ahlâkı

  Konya’da kardeşlik mesajları

  Dünyada Kutlu Doğum coşkusu

  Eğit-Bir-Sen’den Yeni Asya’ya plaket

  Acaristanbul tapularına ihtiyatî tedbir

  Çocuk, medya mağduru

  Çocukların parasının geçmediği market

  Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

  İstanbul’da su kesintisi

  Sosyal Hizmete yoğun ilgi var

  Dedeye niyet, toruna kısmet

  Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor

  Virginia’da kandil gecesi

  Kuru fasulye protein deposu

  TÜBİTAK’tan ‘PARDUS’ daveti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004