Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK’lardan AB atağı

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde birlikte hareket etme kararı alan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Avrupa Türk İşadamları Derneği (ATİAD), Mayıstan itibaren lobi faaliyetlerine başlayacak.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde özellikle sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından yeterince tanıtılamadığını düşünen TÜGİK ve ATİAD, ortak tanıtım atağı başlatıyor. Hazırlanan eylem planına göre eşdeğer işadamı örgütleri ve Türk kökenliler başta olmak üzere, Avrupalı parlamenterlerle görüşmeler yapılacak. Antalya Genç İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜGİK Antalya buluşmasında konuşan TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, ATİAD ile birlikte Avrupa’da kapı kapı dolaşıp, AB sürecindeki Türkiye’yi tanıtacaklarını söyledi. Projenin üzerinde 1 yıldır çalıştıklarını belirten Sesli, “AB’deki Türk kökenli milletvekilleri ve Avrupalı politikacıları ülkemize davet edeceğiz. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda’da TÜGİK ve A

TİAD’a eşdeğer sivil toplum kuruluşları ve resmi makamlara da Türkiye’yi tanıtacağız” dedi. AB sürecinin cumhurbaşkanlığı seçiminin gölgesinde kaldığını kaydeden Sesli, cumhurbaşkanı kim olursa olsun, arzularının istikrar ortamının bozulmaması olduğunu kaydetti.

‘Avrupa’da ekonomik gücüz’

ATİAD Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin ise Almanya’da 800 bin Türk ailesinin yaşadığını belirterek “Türkler özellikle Almanya’da politik bir güce erişti. AB genelinde 40 Türk milletvekili var. Bu potansiyeli Türkiye’nin AB üyelik sürecinde değerlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Almanya’daki 85 bin Türk yatırımcının, Alman ekonomisine yılda 35 milyar euro ciro katkısı olduğunu söyleyen Keskin, “Bu rakamın 9 milyar eurosu yatırım olarak yeniden AB ekonomisine kazandırılıyor. Bu yatırımlardan Türkiye’nin aldığı pay çok az. Bunun en az yüzde 50’si Türkiye’ye yatırım olarak gelmeli. Bunun artırılması için TÜGİK ile ortak projelerimiz olacak” diye konuştu.

STK’ların AB fonlarının ancak yüzde 30’unu kullanabildiklerini kaydeden Keskin, “ATİAD ve TÜGİK olarak, Avrupa’daki orta ölçekli kuruluşlara hem Türkiye’yi anlatacağız hem de elimizdeki 50’ye yakın projeyle KOBİ faaliyetlerinin önünü açacağız. Bu amaçla gelecek ay Almanya’daki 150 bin üyeli Orta Ölçekli Sanayi İşletmeler Birliği ile temasımız olacak. Ayrıca AB’nin verdiği 500-600 milyon euroluk eğitim fonlarından pay almaya çalışacağız” dedi.

Avrupalı politikacılara dâvet

“Avrupa’ya Açılan Pencere: Türkiye” başlığını taşıyan proje ile AB ülkelerinde yaşayan Türk kökenli milletvekilleri ve Avrupalı politikacıları Türkiye’ye davet ederek tanıtım yapılacak. Proje kapsamında ayrıca, Avrupa’daki STK’lar tarafından gerçekleştirilen kongrelere ve fuarlara da katılım sağlanarak, bu organizasyonlarda AB ülkelerine Türkiye anlatılacak.

İlk olarak mayısta Almanya’nın Düsseldorf şehrindeki Ekonomi Kongresi’nin yanı sıra daha sonra diğer fuarlara ve kongrelere birlikte katılım sağlanacak. ATİAD’ın Avrupa ülkelerindeki bütün ofisleri, aynı zamanda TÜGİK ofisi olarak kullanılacak. Avrupalı ve Türk girişimcilerin ortak projeler geliştirmeleri desteklenecek. Türkiye’ye yönelik projeler geliştirilerek AB fonlarından pay alınacak.

/ ANTALYA

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

  Rektörler, Sezer'e teşekkür kuyruğunda

  Tunceli ve Bingöl’de 4 şehit

  Hisarcıklıoğlu: Yetki TBMM’nin

  STK’lardan AB atağı

  Demirel: Barzani haddini aştı

  ‘Susurluk’ ve ‘Şemdinli’ ‘Adalet Gemisi’nde

  MGK dün toplandı

  Toplumsal huzurun çaresi, Kur’ân ahlâkı

  Konya’da kardeşlik mesajları

  Dünyada Kutlu Doğum coşkusu

  Eğit-Bir-Sen’den Yeni Asya’ya plaket

  Acaristanbul tapularına ihtiyatî tedbir

  Çocuk, medya mağduru

  Çocukların parasının geçmediği market

  Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

  İstanbul’da su kesintisi

  Sosyal Hizmete yoğun ilgi var

  Dedeye niyet, toruna kısmet

  Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor

  Virginia’da kandil gecesi

  Kuru fasulye protein deposu

  TÜBİTAK’tan ‘PARDUS’ daveti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004