Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Eşimin tercihine saygı gösterilmeli

Adaylığının açıklanmasından sonra düzenlediği basın toplantısında “TBMM beni cumhurbaşkanlığına lâyık görürse, muhakkak ki anayasamızın ilkeleri ve emirleri çerçevesinde hareket edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” diyen Gül, eşinin başörtüsüyle ilgili soruyu “Bireysel tercihidir. Herkes saygılı olmalı” diye cevapladı.

Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM Başkanlığına başvurdu.

Gül, adaylık başvurunda bulunmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Türk milletini temsil etmenin büyük bir şeref, büyük bir onur ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu” ifade belirterek, “bu bilinç içinde hareket edeceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini” söyledi. Demokratik toplumlarda farklı siyasi partiler, siyasi görüşler ve kültürel yapılar olduğuna dikkati çeken Gül, “Bütün bu farklılıklarımız Türkiye’nin zenginliğidir” dedi ve Anayasa’da da belirtildiği gibi Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğini, kendisinin de bu çerçeve içerisinde hareket edeceğini kaydetti. “Milletimizin değerleri bizim değerlerimizdir” diyen Gül, halkla bütünleşeceğini ifade etti ve bu tür makamların ve kimliklerin halkla ve değerlerle birleştirici, bütünleştirici boyutuna işaret etti. “Arzumuz Türkiye’yi büyük Atatürk’ün de dediği gibi muasır medeniyetlerin üzerine taşımaktır” diyen Gül, bunun, kimsenin sorgulayamayacağı güçlü bir demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve güçlü bir ekonominin varlığıyla mümkün olacağını, tüm bunların Türkiye’deki tüm kurumların ilkeleri olduğunu bildirdi. Gül, açıklamasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve partisinin milletvekillerine teşekkür ederek, bütün siyasi partilerle görüşeceğini, bunun demokrasinin olduğu kadar siyasi partilere saygının da bir gereği olduğunu söyledi. Bu süreçte herkesin desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Gül, Cumhurbaşkanlığının çok büyük bir görev olduğunu yineleyerek, “Eğer TBMM beni uygun görür, beni seçerse tüm halkın ve TBMM’nin yardımını bekliyorum” diye konuştu.

Abdulah Gül, eşinin başörtülü olması konusunda ise “Bunlar bireysel tercihlerdir. Buna herkesin saygı göstermesi gerekir” dedi.

Gül’ün yerine Ali Babacan geliyor

Bu arada Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla boşalacak Dışişleri Bakanlığı’na Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın getirileceği bildirildi.

/ ANKARA

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Eşimin tercihine saygı gösterilmeli

  Çankaya halkıyla bütünleşsin

  Arınç: Aday olmayacağım

  Muhalefet nasıl karşıladı?

  Seçim takvimi belirlendi

  Şahin: Kimse eşlerimizin kıyafetleriyle uğraşmasın

  Belirsizliğin bittiği gün

  Tuncay Özkan’a soruşturma

  Türkiye’den Ermeni atağı

  Kapadokya faciasında bir acı daha

  Kur’ân ve Sünnet bizi irşad ediyor

  Özürlüler acı çekiyor

  Tarihimizle yüzleşemeyeceğimiz hiçbir şey yok

  Arkın: Alkol affetmez

  ITC, 12. yaşını Ankara’da kutlayacak

  Zehirlenme şüphesi

  Sürücü kurslarına baskın

  Karayolundaki uçak şaşırttı

  Adalar’ın doğalgaz rüyası gerçekleşti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004