Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çankaya halkıyla bütünleşsin

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamını, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek, halkımızın hukukunu, barış ve huzur içinde yaşama iradesini güçlendirecek, şerefli bir hizmet makamı olarak gördük. İstiyoruz ki Çankaya, halkıyla daha da fazlasıyla bütünleşsin” diyerek Gül’ün adaylığını şöyle açıkladı: “11. Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığım son değerlendirmeler, tüm bu araştırmalar neticesinde bir ismi ortaya çıkardım. O da değerli, bugüne kadar beraber bu yolda olduğumuz, bu hareketi beraber kurduğumuz Abdullah Gül kardeşimizdir.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen AKP Grup toplantısında açıkladı. Erdoğan, Gül’ü “Genel kabul görecek, Cumhuriyetimizi de, demokrasimizi de güçlendirecek, milletimizi bütün olarak kucaklayacak Ve liyakatla temsil edecek” bir aday olarak tanıttı.

Sabah saatlerinde TBMM’deki makamında partisinin MYK’sını toplayan Başbakan Erdoğan, yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından grup salonuna inerek AKP Grup toplantısını başlattı. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Türkiye’yi il il, ilçe ilçe dolaştığını, köylerine kadar giderek halkın nabzını tuttuğunu, sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüğünü, kendi partisinin karar organlarıyla bir araya geldiğini, milletvekillerinin de teker teker görüşlerini aldıktan sonra bir kanaatin ortaya çıktığını söyledi. Kamuoyunda sürekli olarak kendisinin isminin tartışıldığını söyleyen Erdoğan, bu durumun aday belirleme sürecini kolaylaştırdığını belirtti. Erdoğan, görüşmeler sonunda ortaya çıkan ismi ‘Genel kabul görecek, Cumhuriyetimizi de, demokrasimizin de güçlendirecek, milletimizi bütün olarak kucaklayacak Ve liyakatla temsil edecek bir Cumhurbaşkanı olacak’ şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan konuşmasının son bölümünde Gül’ün adaylığını şu cümlelerle açıkladı: “Netice olarak 11. Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığım son değerlendirmeler, bütün bu araştırmalar neticesinde bir ismi ortaya çıkarmıştır. O da değerli, bugüne kadar bu yolda olduğumuz, bu hareketi beraber kurduğumuz Abdullah Gül kardeşimdir. Değerli arkadaşlar, şüphesiz ki nihai karar yüce Meclisimize ait olacaktır. Meclisimizin kararı da milletimizin kararı olacaktır. Bu seçim ve bu karar inşallah ülkemiz için, milletimiz için 7’den 70’e her bir vatandaşımız için hayırla sonuçlanacaktır, doğru bir karar olacaktır. Anayasamızın amir hükümleri çerçevesinde Meclisimizin seçeceği cumhurbaşkanı, inanıyorum ki tam bir tarafsızlık içinde adalet terazisini hakkaniyetle tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu çağdaşlaşma hedeflerine inanmış, milletimizin iradesine ve Cumhuriyetimizin değerlerine sadakatle bağlı, liyakat sahibi bir cumhurbaşkanı olacaktır. Tekrar vurguluyorum Meclisimizin kararı milletimizin kararı olacaktır. Seçilecek cumhurbaşkanımızın ülkemiz ve devletimizin için, milletimiz için Cumhuriyet ve demokrasimiz için hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

GÜL, ERDOĞAN’LA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte milletvekillerinin tebriklerini kabul etti.

Gül, TBMM’de gazetecilerin adaylığıyla ilgili soruları üzerine, ‘’Arkadaşlara, genel başkana teşekkür ediyorum. Genel Başkan kendi iradesiyle böyle bir görevden ve makamdan kendisi uzak durdu. Bugünkü makamını tercih etti. Demokrasinin işlediğini herkes görecektir’’ diye konuştu.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Eşimin tercihine saygı gösterilmeli

  Çankaya halkıyla bütünleşsin

  Arınç: Aday olmayacağım

  Muhalefet nasıl karşıladı?

  Seçim takvimi belirlendi

  Şahin: Kimse eşlerimizin kıyafetleriyle uğraşmasın

  Belirsizliğin bittiği gün

  Tuncay Özkan’a soruşturma

  Türkiye’den Ermeni atağı

  Kapadokya faciasında bir acı daha

  Kur’ân ve Sünnet bizi irşad ediyor

  Özürlüler acı çekiyor

  Tarihimizle yüzleşemeyeceğimiz hiçbir şey yok

  Arkın: Alkol affetmez

  ITC, 12. yaşını Ankara’da kutlayacak

  Zehirlenme şüphesi

  Sürücü kurslarına baskın

  Karayolundaki uçak şaşırttı

  Adalar’ın doğalgaz rüyası gerçekleşti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004