Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Seyyar Kitap Anadolu yolculuğunda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin “Okuyan Bir Toplum” oluşturmak amacıyla başlattığı “Seyyar Kitap Projesi” İstanbullulardan sonra şimdi de Anadolu yollarında…

Proje kapsamındaki kitaplar TCDD ile yapılan protokol sonrası Haydarpaşa Garı’ndan Anadolu yolculuğuna uğurlandı. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, TCDD İstanbul Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Anadolu’nun dört bir yanından telekonferansla katılan Bölge Müdür ve Müdür Yardımcıları ile birlikte imzalanan protokol antlaşması sonucu 5000 adet Seyyar Kitap iki ayda bir olmak üzere Aralık ayı sonuna kadar Anadolu yollarında dolaşıyor olacak.

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan konu ile ilgili yaptığı konuşmada Kültür A.Ş.’nin işleyişinden kısaca bahsetti ve Kültür A.Ş.’nin yayıncılık adına yaptığı projelerin en önemlilerinden birisi olan Seyyar Kitap Projesi’ne ve bu projenin çıkış sebebine kısaca değindi. Dünyadaki okuma oranının yüksekliğine karşın Türkiye’de bu oranın binde bir gibi çok düşük seviyelerde gezdiğinden bahseden Bayhan, okuma oranındaki bu düşüklük için öne sürülen mazeretleri sıraladı ve param yok kitap alamıyorum, vaktim yok okuyamıyorum, kitap çok seçemiyorum şeklinde öne sürülen bu mazeretleri ortadan kaldırıp okuma oranını daha yukarılara çekmek adına Seyyar Kitap Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

İstanbullulardan yoğun talep gören proje Anadolu’ya doğru yol aldı. İlk olarak İstanbul – Ankara hattında yürürlüğe giren ve bu hat üzerindeki yolculara dağıtılacak olan Seyyar Kitaplar, Kültür A.Ş. ve TCDD işbirliği ile demiryolu ağının geçtiği tüm il ve ilçeleri kapsayacak şekilde insanlara ulaştırılacak.

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paris’te Osmanlı fermanları

  Seyyar Kitap Anadolu yolculuğunda

  Mehmet Elbi 4. sergisini açtı

  Dil Bayramında Türkçe konuşun ikazı

  Eğitim-Bir-Sen’den kitap kampanyası

  Demokrat Hukukçular’dan panel

  Ayasofya sanal ortamda

  Başka Safranbolu yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004